FOTO/VIDEO | Radovi na Lasti gotovi do kraja godine; radnici kreću na posao početkom 2021.

3828

Radovi na zgradama i postrojenjima tvornice keksa i vafla ”Lasta” Čapljina bit će gotovi do kraja godine, a radnici će početi s poslom već u prvoj polovici 2021. godine, doznaje ekskluzivno ČA::portal iz ove tvrtke.

”Uz maksimalan trud i sredstva radovi se odvijaju prema predviđenom planu. Intenzivno se radi na rekonstrukciji svih pogona.

Trenutno se paralelno odvijaju radovi krova, poda, fasade i uređenje okoliša”, ističu iz ”Laste” za ČA::portal.

U izgradnji se koriste najmoderniji i najbolji materijali, a tu je i dosta noviteta, poput ugradnje solarnih panela.

Lasta će sama proizvoditi struju za svoje pogone

”Solarni paneli jačine 1,3MW potvrđeni su za krov tvornice, pomoću kojih će tvornica proizvoditi električnu energiju za svoje potrebe u periodima sunčanih dana”, kažu nam iz rukovodstva ove tvornice.

”Svi radovi moraju zadovoljiti visoke standarde kakve zahtjeva prehrambena industrija, kako bi sa svim faktorima mogli konkurirati na tržištu i pružiti jedinstven i kvalitetan proizvod”, dodaju u razgovoru za naš portal iz tvornice keksa i vafla ”Lasta” Čapljina.

Sami završetak radova diktira i određuje opća situacija.

”Bitno je da svi pogoni zadovoljavaju standard za proizvodnju prehrambenih proizvoda. Trenutno se svi radovi odvijaju prema planiranom rasporedu i naputcima struke. Ulaganje u proizvodne pogone, modernu tehnologiju i dosljedna edukacija zaposlenika kreirat će premium program slastica”, navode dalje za ČA::portal iz ”Laste”.

Od velikog je značaja, dodaju, da svi nivoi budu ispunjeni, od same organizacije, proizvodnje, tehnologije i kontrole kvalitete kako bi se započeta realizacija odvila u skladu s postavljenim ciljevima.

”Što se tiče rokova, završetak građevinskih radova očekuje se do kraja ove godine” potvrdili su nam iz tvornice koja će ponovno izrasti u giganta kakav je nekad bio.

Korona nije utjecala na radove

Pandemija koronavirusa malo je usporila radove, ali na sreću ih nije obustavila.

”Kao i svi drugi, ostali smo iznenađeni, ali ne i nespremni. Cijela situacija s virusom nas je usporila, no nije zaustavila. Zbog ograničenosti kretanja i posjeta nabavka strojeva bila je otežana. Proces ulaganja u nove tehnologije i nabavu strojeva se prilagodio novim uvjetima i nastavio s radom”, kažu za ČA::portal iz ”Laste”.

Čapljina će 2021. mirisati na daleko poznate slastice

Shodno sadašnjim planovima i programima, pokretanje proizvodnje u Lasti očekuju do kraja prve polovice 2021. godine.

”Čapljina će ponovno zamirisati svojim poznatim slasticama kao što su štrudla, krem-štapići uz ostale novitete koji će se lansirati na tržište. Svi proizvodi će se unaprijediti i poboljšati s novim pakiranjima. Svakako, uz nove i visoke tehnologije te kvalitetne sirovine, idemo prema stvaranju najboljih proizvoda”, zaključili su u razgovoru za ČA::portal iz tvornice keksa i vafla ”Lasta” Čapljina.

Podsjetimo, ”Lastu” u stečaju kupio je Petar Ćorluka, vlasnik grudske ”Violete”, jedan od najvećih bosanskohercegovačkih gospodarstvenika.

On je ”Lastu” spasio od propadanja i totalnog gašenja, do čega ju je dovelo prethodno rukovodstvo, čiji su radnici dugi niz godina štrajkovima ukazivali na propast nekada najpoznatijeg konditorskog giganta u regiji.

Dio radnika koji su prije radili u ”Lasti” bit će vraćen na posao, a otvorit će se i nova radna mjesta, potvrdili su ranije iz ”Laste”.

* Zabranjeno preuzimanje teksta, dijelova teksta 
i izjava bez pismene dozvole