Sveučilište u Mostaru: Nastava će se održavati kroz kombinirani model

549

Nova akademska godina i nastava na Sveučilištu u Mostaru izvodit će se u klasičnom obliku sukladno epidemiološkim mjerama i preporukama, zaključak je kolegija uprave SUM-a i dekana fakulteta, predsjednika Studentskoga zbora, SUMIT-a i Ureda za unaprjeđenje i osiguranje kvalitete.

Nastava na prvoj godini preddiplomskih studija na svim fakultetima će početi u klasičnom obliku dok će nastava na ostalim godinama preddiplomskih i diplomskih studija biti organizirana kroz kombinirani model, odnosno dio nastave će se izvoditi klasično, dio online, a sve u skladu s mogućnostima fakulteta vodeći računa o epidemiološkim mjerama.

O rasporedu i načinu održavanja nastave, sukladno navedenom modelu, odluke će donositi svaki fakultet obzirom da svako znanstveno područje ima i svoje specifičnosti.

Obzirom na veliki broj studenata prve godine, svečani početak nastave bit će održan online zbog nemogućnosti organizacije takvoga događaja sukladno aktualnim epidemiološkim mjerama, a o čemu će studenti biti pravovremeno obaviješteni, priopćeno je sa SUM-a.