FOTO | Čović u Čapljini: Hrvati će na lokalnim izborima pokazati zajedništvo

1933

Predsjednik HNS i predsjednik HDZ BiH dr. Dragan Čović i predsjednik Županijskog odbora HDZ BiH HNŽ-a Stjepan Bošković posjetili su Čapljinu i održao radni sastanak s Gradskom organizacijom HDZ BiH Čapljina.

Predsjednik G.O. HDZ BiH Čapljina dr. Smiljan Vidić na početku sastanka podnio je izvješće o radu ove Gradske organizacije u proteklome periodu. Istaknuo je kako je svakako ključni događaj u skoroj budućnosti Lokalni izbori 2020, navodi se u priopćenju za medije ove stranke.

Osvrnuo se i funkcioniranje Kluba vijećnika HDZ BiH Čapljina u Gradskom vijeću i istaknuo ”visok stupanj jedinstva što rezultira uspješnim radom zakonodavne i izvršne vlasti”.

”Vidić je također upoznao predsjednika Čovića sa svim problemima i izazovima s kojima se lokalna zajednica susreće te o svim projektima koji se rade i koji se planiraju raditi na području Čapljine. Najveći akcent je stavljen na mlade, na projekte ulaganja u mlade ljude, stvaranje uvjeta za otvaranjem novih radnih mjesta što svakako rezultira smanjenjem odlaska mladih ljudi”, navode iz Gradskog odbora ove stranke.

Na sastanku se razgovaralo o predstojećim lokalnim izborima te o dosadašnjim rezultatima GO HDZ BiH Čapljina kao i o projekcijama izbornog rezultata za lokalne izbore koji će se održati u studenom.

Vidić je naglasio kako HDZ BiH Čapljina na ove Lokalne izbore izlazi u koaliciji sa Hrvatskom seljačkom strankom, te je također utvrđena i listu kandidata za Gradsko vijeće Čapljina.

”Lista je popunjena osobama koje su u našoj sredini prepoznatljive kao uspješni gospodarstvenici, kulturni i prosvjetni radnici, mladi koji žele svojim znanjem i idejama doprinijeti boljem životnim uvjetima. U kreiranju liste vodilo se računa i o ravnomjernoj zastupljenosti spolova, te braniteljskoj populaciji i mladima te kako će HDZ BiH Čapljina i na ovim izborima ostvariti plebiscitarnu podršku svojih birača”, istanuli su iz GO HDZ BiH Čapljina.

”Zajedništvo koje će hrvatski narod pokazati na ovim izborima daje nam za pravo da budemo uvjereni da ćemo u ovoj našoj zemlji i opstati i ostati gradeći kvalitetne uvjete za nas ali i sve druge s kojima živimo. Vjerujem da ćemo u zajedništvu ovaj rezultat i ostvariti i u konačnosti opravdati pred svim našim sugrađanima kao što to HDZ BiH u Čapljini čini već dvanaest godina“, kazao je predsjednik GO HDZ BiH Čapljina Smiljan Vidić.

Čović je ocijenio ”kako je stanje na terenu dobro, te je govorio o trenutnoj političkoj situaciji u BiH, kao i o položaju i ulozi Hrvata u BiH, o socijalno ekonoskom stanju”.

Izložio je iscrpnu analizu trenutnog društveno – političkog stanja u BiH te svih izazova pred kojima stoji HDZ BiH kao stožerna stranka Hrvata u BiH.

Onje istaknuo jako ”važnu ulogu ljudi na terenu i podrške sa svih razina vlasti da bi se postigao određeni cilj na dobrobit svih”.

Govoreći o aktualnim političkim događajima u BiH Čović je naglasio ”da je opredjeljenje civilizirana politika i europski put, smatramo to budućnošću BiH, države u kojoj živimo i o čijoj budućnosti trebamo odlučivati podjednako kao i svi ostali. Pri tome je ključno da na svim razinama vlasti budu legitimni predstavnici hrvatskog naroda”, stoji u priopćenju za javnost ove stranke.