Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli singl ”Nauči me” objavili i na digitalnim glazbenim platformama

821

Nakon predstavljanja autorskog singla „Samo da ti si tu“ pri ulasku u ljeto, Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli spremili su glazbeno iznenađenje i za jesenje dane. Njihov novi singl „Nauči me“, koji autorski potpisuje Srđan Sekulović – Skansi, 28. kolovoza je premijerno zasvirao u radijskom eteru, a od danas je dostupan i na digitalnim glazbenim platformama: https://VinkoCemeras.lnk.to/NauciMe

“Nauči me” (YouTube audio):

 

”Singl u cijelosti potpisuje Srđan Sekulović – Skansi, i tekst i glazbu i aranžman, a bendu i meni je velika čast izvoditi njegovu novu autorsku pjesmu! Mi smo pripomogli s nekim sitnim detaljima i sada kada je zaokružena u cjelinu veselimo se što je ugledala svjetlo dana“, otkriva Vinko Ćemeraš.

Pjesma „Nauči me“ je jedna od potpuno novih Skansijevih autorskih pjesama, s kojim Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli ostvaruju izvrsnu suradnju od samog početka objave studijskog materijala; do sada su zajedničkim snagama kreirali Vinkovu interpretaciju kultnog evergreena Dine Dvornika – „Pelin i med“, čiji autor je također Skansi, a zatim i prvi autorski singl skupine – odlično prihvaćenu pjesmu „Samo da ti si tu“. Stoga ne čudi da ovu glazbenu priču nastavljaju i u novom singlu, kao i u kreiranju debitantskog albuma skupine!

Za novi singl „Nauči me“ snimljen je i videospot, čija objava slijedi tijekom rujna, a za što je ponovno zaslužna fotografkinja i umjetnica Mare Milin, s kojom su Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli prvi put surađivali pri kreiranju spota za „Samo da ti si tu“.

Podsjećamo, u veljači ove godine Vinko Ćemeraš je pobijedio u 3. sezoni showa The Voice Hrvatska, a ubrzo po završetku natjecanja objavljuje interpretaciju singla „Pelin i med“, za što u ožujku dobiva i „Cesarica – Hit mjeseca za Hit godine“ priznanje!

Sredinom lipnja predstavio je iskorak u autorsko-bendovsku formaciju Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli, a momci su tada objavili i svoj prvi autorski singl „Samo da ti si tu“, s kojim su dosegnuli i Top 20 poziciju na HR Top 40 listi službenog radijskog emitiranja domaćih izdanja!

Uz Vinka, cjelinu benda čine Mateo Nikše na gitari, Mile Nikše za bubnjevima i Jakov Ramničer na bas gitari. „Sam naziv benda na finskom jeziku u širem smislu znači ‘zimski vjetar’, a to je nekako povezano i sa mnom, budući da sam više ‘zimski čovjek’“, otkriva Vinko.

Unatoč neizvjesnom periodu i u skladu s mogućnostima, momci su tijekom ljetnih mjeseci uspjeli održati i nekoliko zamijećenih nastupa; prvi put su se uživo predstavili pred zagrebačkom publikom u sklopu Baš Naš festivala na Gradecu, a održali su i zamijećeni samostalni nastup u rodnoj Čapljini.

Kraj ljetnih mjeseci obilježili su im izvrsni koncerti na zagrebačkom Staropramen Piknik 2020. događanju te u sklopu JazFest-a u Čapljini, gdje su pozornicu dijelili sa skupinama Psihomodo Pop i Elliot.

Korak po korak, momci grade svoj glazbeni put, a kako i sami otkrivaju, najviše se vesele objavi prvog studijskog albuma. Pjesme su uspjeli snimiti i u periodu izolacije, zahvaljujući odličnim tehničkim uvjetima „koje je Skansi osigurao na daljinu“, otkriva Vinko.