Savjetovalište za zapošljavanje mladih djeluje i u Čapljini

1472

Nezaposlene mlade osobe od 15 do 30 godina imaju mogućnost kontaktirati savjetnicu za zapošljavanje mladih i dobiti savjete o svojoj karijeri, potrebnim koracima u traženju posla i kontaktiranju poslodavaca te o osobnom profesionalnom rastu kroz obuke.

Ovakvo savjetovanje omogućeno je mladima iz Banja Luke, Mostara i Čapljine kroz regionalni projekt YourJob, kojeg provodi mreža Caritasa u Bosni i Hercegovini.

Mladi koji žele planirati svoju karijeru mogu se javiti u savjetovalište za zapošljavanje u Čapljini, na adresi Gojka Šuška bb (Dom Betanija) u periodu ponedjeljak od 9 do 11h, utorkom od 13 do 15h i petkom od 10 do 12h.

Savjetnica Zrinka Karlović dostupna je na telefon 036 808 200 ili na email zrinka@caritas-mostar.ba

Projekt YourJob ima za cilj osnaživanje mladih pružanjem prilika za povećanje konkurentnosti na tržištu rada, kroz

  • Organiziranje obuka za aktivno traženje  posla
  • Organiziranje seminara za jačanje vještina mladih
  • Pripravnički program od 3 do 6 mjeseci, uz posredovanje za pronalazak tvrtke
  • Financijska potpora za pokretanje socijalnih ili vlastitih poduzeća do 10.000 KM
  • Program potpore za stručno osposobljavanje i obrazovanje odraslih

U Caritasovom projektu YourJob kroz period od travnja 2019. do lipnja 2020. godine bilo je uključeno u projektne aktivnosti oko 400 mladih osoba, od kojih je 40 završilo stručnu obuku, 52 zaposleno prvi puta na poslovima pripravnika, 22 osobe su ušle u proces samozapošljavanja kroz ideje za pokretanje biznisa, dok je 12 osoba je pronašlo stalno zaposlenje uz posredovanje projekta. Aktivnosti se nastavljaju i dalje.

Regionalni trogodišnji projekt YourJob ima za cilj osnaživanje mladih, pružanjem prilika za povećanje njihove konkurentnosti na tržištu rada. Provodi ga mreža Caritasa u 14 gradova/ općina u Bosni i Hercegovini, Albaniji, Kosovu, Srbiji uz financijsku pomoć Austrijske Razvojne agencije, Renovabisa, Fondacije Medicor i Caritasa Austrije. Više o projektu na www.caritas.ba, Faceboku/InstagramuYourJobBiH. Dobro došli!