Pamić: GOŠK mora zaboraviti Premijer ligu

1070

Tri prvenstvene utakmice u Prvoj ligi FBiH gdje su osvojili jedan bod i jedna pobjeda u Kupu protiv drugoligaša, skor je GOŠK-a s novim trenerom Igorom Pamićem.

Početni entuzijazam i najava popravljanja lošeg ulaska u prvenstvo su splasnuli zajedno s lošim rezultatima ekipe koja napreduje, ali treba puno više da bi počela pobjeđivati.

– Moramo zaboraviti Premijer ligu! Momčad koja je poslije 7 kola na dnu ljestvice ne može se više bahatiti najavama. To ipak ne znači da se možda neće desiti čudo, kaže trener Igor Pamić koji je po dolasku bio uvjeren da će GOŠK na kraju prvi proći kroz cilj.

Fali nam puno

Međutim ekipa je poslije 7 kola već u minusu od 12 bodova, a teško da je u ovoj ligi netko to stigao. Ipak do kraja je 23 kola.

– Od mog dolaska svaku sljedeću utakmicu smo odigrali bolje nego prethodnu, dobili smo igru, ali bodova nema. To nije bila momčad za Premijer ligu, ali očito ni ova nije. Fali nam zaista puno, a desila se rezultatska rupa iz koje je teško izaći. Sad se selekcija ponešto popravila, ali kad bih mogao doveo bih još dva igrača, po jednog u vezi i napadu. Trebamo širinu i uigranost. Sami se moramo čupati iz situacije u koju smo došli, priča Pamić.

Prilika za to je bila i utakmica u Banovićima, ali je u korist Budućnosti presudio gol Eldina Trumića u 24. minuti.

– Jako mi je teško poslije ove utakmice, ali nisam razočaran, već više žalostan. Odigrali smo jako kvalitetnu utakmicu, kao protiv Igmana dozvolili protivniku jedan udarac. Ali već smo rekli da bez golova nema bodova. Imamo šanse, stabilnost, dominaciju, ali nikako da poentiramo i da još dobijemo sigurnosti tim golom, a protivnika bacimo u probleme. Svojim promašajima sebe dovodimo u nervozu. Nisam imao što prigovoriti igračima, a ostali smo bez boda. Tu igru trebamo dalje prezentirati, ali šanse iskoristiti, kazao je trener Gabeljana.

Svi su favoriti protiv nas

U ovoj utakmici je 90 minuta odigrao i novi napadač Edin Murga.

– Išao sam u rizik, on je više okomit igrač nego Sabahudin Jusufbašić. Dobili smo agresiju naprijed, ali je to nedovoljno. Koliko će uspjeti to ponavljati je upitno jer 7 mjeseci nije igrao.

Pred Posušje je za GOŠK problem što ne može računati na Nikolu Šunjića (tri žuta), Josipa Šantića i Vladimira Oršolića (ozljede), dok novopristigli Nermin Hajdarević tek treba biti registriran.

– Po tablici su sad svi favoriti protiv nas, mi smo zadnji. Posušje je momčad koja ima sve, ne bi smjeli ni istrčati protiv njih. Ali očekivali smo i nezgodan Igman pa smo ih nadigrali. Pobjeda bi u ovakvoj situaciji bila najbolji restart ekipe jer 4 osvojena boda nije realno stanje moje momčadi. Igrači moraju popraviti efikasnost, biti bezobrazniji, bahatiji i koncentriraniji. Uvjeren sam da opet možemo dobro odgovoriti protivniku, poručio je Igor Pamić.

Nismo imali ravnopravan tretman

Pamić sad ima nešto bolju sliku Prve lige FBiH.

– U posljednje dvije utakmice nismo imali ravnopravan tretman što vidim kao lagani problem. Mi prvenstveno moramo ispravljati svoje greške i biti jako fokusirani na sebe. Ali predugo poznajem nogomet, ovi suci su dobri, znaju suditi i tako su odradili posao u prve dvije utakmice. Ali posljednje dvije nisam baš zadovoljan. Nadam se da ćemo mi i oni popraviti formu, komentirao je Pamić.