JKP Čapljina moli stranke da ne lijepe plakate na drveće, zelenilo i rasvjetne stupove

589

”Pozivamo sve političke stranke, liste nezavisnih kandidata i ostale sudionike u izbornoj kampanji za Lokalne izbore u BiH studeni 2020. godine , da prilikom svojih propagandnih i promotivnih nastupa i djelovanja (postavljanje plakata i rasturanje oglasa, plakata i drugog promotivnog materijala) poštuju odredbe Odluke o komunalnom redu (˝Narodni list općine Čapljina˝, broj: 04/2005.)”, stoji u priopćenju JKP Čapljina upućenom na adresu našeg portala.

Dalje se navodi:

”Molimo sve sudionike da se uzdrže od postavljanja plakata na drveću, gradskom zelenilu, rasvjetnim stubovima, fasadama i sl.

Podsjećamo da plakati, oglasi i drugi materijali moraju biti uredni , te svojim sadržajem ne smiju biti uvredljivi niti u suprotnosti sa javnim moralom.

U slučaju nepridržavanja odredbi članka 95. Odluke o komunalnom redu predviđeno je pokretanje prekršajnog postupka. Odredbama članka 143. st.1,točka 19. i članka 146. st.1, točka 23. predviđene su novčane kazne:

– za pravne osobe (od 500,00 – 3.000,00 KM);
– za fizičku osobu (50,00-300,00 KM).

Nadamo se da će se svi sudionici izborne kampanje u promoviranju svojih programa i kandidata pridržavati navedenih odredbi Odluke o komunalnom redu i da će sačuvati uredan i lijep izgled našeg Grada”.