Neće biti proglašeno stanje prirodne nesreće u FBiH

1652

Federalni stožer civilne zaštite večeras održava sjednicu na kojoj je odlučio da neće biti proglašeno stanje prirodne nesreće.

Kako doznaje Faktor od izvora bliskih Federalnom stožeru civilne zaštite, nakon iscrpne rasprave u kojoj je u fokusu bila odgovornost županija, članovi Federalnog stožera civilne zaštite usuglasili su da se neće uputiti prijedlog Vladi FBiH za proglašenje stanja nesreće na području FBiH.

Federalno ministarstvo zdravstva prije nekoliko dana pismeno se obratilo Vladi FBiH i Federalnom stožeru civilne zaštite predloživši uvođenje stanja prirodne nesreće na cijelom teritoriju ovog bh. entiteta zbog izuzetno pogoršane epidemiološke situacije izazvane povećanjem broja zaraženih korona virusom.

Zapovjednica Federalnog stožera civilne zaštite Jelka Milićević je nakon sjednice kazala da se prati situacija u BiH, posebno u Federaciji, te da su svjesni da su brojke zabrinjavajuće.

”Svjesni smo pojačanih napora u Kriznom stožeru, Federalnog ministarstva zdravstva, u našim zdravstvenim institucijama, kao i situacije u okruženju. Pomno smo razmotrili zahtjev Kriznog stožera i vratili smo se u ono vrijeme kada smo imali stanje prirodne nesreće u FBiH, u trećem mjesecu ove godine. Ono je pripremilo zdravstvene institucije,  građane, gospodarstvenike da prikupe informacije i da se naučimo štititi od virusa”, navela je Milićević.