Dragan Jurković novi načelnik Neuma

4218

Kandidati Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH osvojili su izbore u skoro svim općinama u kojima živi većinsko hrvatsko stanovništvo.

HDZ BiH neće imati gradonačelnike samo u dvije ili tri općine s većinskim hrvatskim stanovništvom

Preliminarni podaci pokazuju da će novi načelnik Neuma biti Dragan Jurković.

Miro Kraljević, kandidat HDZ-a BiH, osvojio je još jedan mandat gradonačelnika Širokog Brijega, pokazuju neslužbene informacije do kojih je došla Fena.

Preliminarni podaci pokazuju i da je HDZ-ov kandidat Darko Čondrić osvojio najviše glasova na izborima za gradonačelnika Livna.

Također, Mladen Mišurić-Ramljak (HDZ BiH), aktualni načelnik i kandidat za načelnika Kiseljaka Koalicije hrvatskih stranaka pobijedio je na današnjim izborima u ovoj općini.

Prema neslužbenim podacima iz HDZ-a, novi načelnik općine Vitez je kandidat ove stranke Boris Marjanović. Prema istom izvoru, njegov stranački kolega Stjepan Dujo, koji je bio zajednički kandidat stranaka HNS-a, pobijedio je u utrci za načelnika Novog Travnika.

Kandidati HDZ-a BiH pobijedili su, prema neslužbenim informacijama, i u Čapljini i Stocu. To znači da će gradonačelnik u Čapljini ostati Smiljan Vidić, a načelnik u Stocu Stjepan Bošković, koji je bio zajednički kandidat stranaka HNS-a. U Kupresu je također pobijedio kandidat HDZ-a BiH Zdravko Mioč.

HDZ BiH samostalno ili u koaliciji s drugim hrvatskim strankama zadržat će otprilike isti broj načelničkih i gradonačelničkih pozicija u odnosu na prošle lokalne izbore.

Prema dostupnim podacima, HDZ BiH neće imati načelnike ili gradonačelnike samo u tri općine s većinskim hrvatskim stanovništvom – Tomislavgradu (Ivan Buntić – HNP), Prozor-Rami (Jozo Ivančević – HDZ 1990.) i vjerojatno Odžaku, gdje kandidat HDZ-a 1990. vodi s tijesnom većinom.

Službeno obraćanje o rezultatima izbora iz HDZ-a BiH najavili su za sutra ujutro.