Lujo Ilić: Ne znam kako bih podnio da se ponovi ovako nešto

1946

Porazom u Kaknju (1:0) gabelski GOŠK je zaključio svoju najlošiju polusezonu u Prvoj ligi FBiH gdje nastupaju još od 2003. godine (s tim da su četiri sezone bili član Premijer lige).

Meč u Kaknju je svojim golom u 37. minuti riješio Faruk Gačan.

– Dogodilo nam se slično kao u puno prethodnih utakmica, imali smo svoje prilike koje nismo realizirali, dok su domaćini poentirali poslije prekida. Upozoravali smo baš na Gačana kao najopasnijeg, ali smo opet primili pogodak. Bili smo bolji tim u drugom dijelu, Nikola Turanjanin je izišao sam pred golmana, ali kao i čitavu sezonu imali smo problem sa realizacijom, rekao je trener Zlatko Kojić.

On je svoj dio posla poslije odlaska Igora Pamića zaključio vodeći tim u posljednja tri kola jeseni i vraća se na mjesto voditelja omladinskog pogona. Osvrnuo se na polusezonu iza GOŠK-a.

– Očekivanja su bila velika, a rezultat nikad lošiji od 2003. godine. Od početka je krenulo naopako, pa su se mijenjali igrači, došli su novi koji nisu prošli pripreme, sve se radilo u hodu. Mislim da je ekipa bolja od rezultata, ali na igračima je bio veliki pritisak. Nije lako igrati u Gabeli, uvijek se za nešto boriš. Od početka je krenulo naopako i pratilo nas do kraja, kazao je Kojić.

Gabeljani su se poslije nedjeljne utakmice zahvalili napadačima Luki Asentiću i Edinu Murgi. Prvi za čitavu jesen nije zabio nijedan gol, dok je drugi odigrao samo jednu utakmicu. GOŠK je uz Slaven najneefikasnija ekipa lige sa 9 postignutih pogodaka.

– Užasna polusezona, ne mogu vjerovati što nam se dogodilo. Pratilo nas je jedno veliki prokletstvo. Ne znam kako bih podnio da se ponovi ovako nešto. Nikome nije jasno kako se ovo dogodilo s obzirom na to koje smo igrače dovodili i kako smo radili, osvrt je predsjednika kluba Luje Ilića.

Zaključili su jesen na 14. mjestu, a to može značiti i ispadanje iz Prve lige FBiH koju će na kraju napustiti minimalno jedan, a maksimalno tri kluba.

– O opstanku u ligi ne možemo previše razmišljati, bila bi katastrofa ako bi još i to došlo u pitanje. Malo ćemo odmoriti, a onda moramo naći dobrog trenera te pojačati se na pozicijama napadača, stopera i lijevog bočnog, zaključio je Lujo Ilić.