Bellona otvorila najveći konceptualni salon u Hercegovini

2797

U veoma izazovnoj godini za cjelokupno svjetsko tržište i sve industrije, kompanija Bellona BiH odlučila je da u povodu svojih 10 godina postojanja u našoj zemlji, otvori nove konceptualne salone, te uradi komplatan redizajn svojih postojećih salona širom BiH.

Naime svi saloni, bit će uređeni po najsuvremenijim i najmodernijim standardima, a sve kako bi kupac uživao tijekom kupovine namještaja i prateće opreme.

Kao jako bitno tržište – Hercegovina je bila prva na redu.

Na adresi Bišće Polje bb u okviru tržnog centra Plaza, kompanija Bellona otvorila je najveći konceptualni salon namještaja u ovom dijelu BiH. Salon se nalazi na nevjerojatnih 2.000 kvadratnih metara i na dva nivoa.

”U razdoblju našeg djelovanja u BiH postali smo jedan od lidera na domaćem i regionalnom tržištu u segmentu namještaja, najveći distributer Belloninih artikala u ovom dijelu Europe, te smo uvršteni na listu od 15 najvećih Belloninih distributera u svijetu.

 

Trenutna situacija vezana za pandemiju utjecala je na naš način rada i djelovanja, te smo zahvaljujući pravovremenoj prilagodbi uspjeli izvući najbolje i postali kompaktniji, razvili smo efikasnije načine rada i funkcionisnja.

Isto tako uspjeli smo u Sarajevu otvoriti Outlet centar, te u Zenici pokrenuti proizvodnju artikala sa smart rješenjima namijenjenih bh. tržištu i upravo danas otvaramo drugi najveći koncept salon u BiH.

Kada je riječ o njemu prostire se na skoro 2000 m2, sa dodatnim odgovarajućim skladištnim i logističkim kapacitetima, te će predstavljati Bellonin regionalni centar za cijelu Hercegovinu.

Bellona Mostar je uređena po našim posljednjim standardima te je sa sigurnošću jedan od najbolje uređenih salona namještaja u BiH ali i regiji“, izjavio je Emir Starčević, brend menadžer Bellone u BiH.

Kada je u pitanju prvi Bellona salon u Hercegovini na mostarskom Bišćem Polju, kupci i posjetitelji, imat će mogućnost da pored odlične ponude sjedećih garnitura, spavaćih i dječijih soba, madraca, trpezarija, tepiha, tekstila, te kancelarijskog namještaja, odaberu i najidealnije konceptualne kombinacije namještaja za svaku prostoriju u kući.

”Ponuda Bellone je veoma šarolika, a njena prednost kao branda i proizvođača jeste u tome da namještaj iz svakog segmenta sama proizvodi, dnevni proizvodni kapaciteti fabrika su impresivni, a bitno za spomenuti je da posjeduju trenutno najveću fabriku tepiha u Europi.

S tim u vezi stvoreni su uvjeti za najbolju ponudu, raznovrsne stilove, te artikle svih cjenovnih kategorija“, rekao je Starčević, te dodao:

”Pozivamo sve kupce iz Hercegovine, ali i Dalmacije da nas posjete, te pronađu najljepši namještaj koji će vaš prostor u kojem živite oplemeniti i dati mu jednu posve drugačiju notu i toplinu“.

Na dan otvaranja, ali i tijekom novogodišnjih praznika, svi posjetitelji imat će priliku da uživaju u posebnim pogodnostima koje je novi susjed Bellona za njih pripremila.

Pored pogodnosti tu su i specijalne akcije i fenomenalni nagradni natječaj, gdje će svi kupci koji ostvare kupovinu veću od 500 KM, imati priliku da osvoje veoma korisne nagrade.

Ovim putem pozvali su sve Mostarce, ali i Hercegovce da posjete Bellona BiH društvene medije i informiraju se više o ovom nagradnom natječaju.

Nakon Mostara Bellona će uskoro predstaviti svoje redizajnirane konceptualne salone širom BiH, o čemu će svi kupci, koji traže najkvalitetniji, najraznovrsniji i najveći izbor namještaja, biti pravovremeno obaviješteni putem medija i službenih društvenih mreža kompanije Bellona u BiH.

O Belloni:

Bellona ove godine navršava sedamdesetogodišnju tradiciju u proizvodnji i prodaji namještaja. Danas je zastupljena u više od 100 zemalja sa približno 4.500 prodajnih mjesta širom svijeta.

Namještaj se proizvodi u ukupno 13 tvorničkih postrojenja gdje radi ukupno 12.000 radnika, pored repromaterijala za namještaj koji samostalno proizvode, proizvode i gotovi namještaj, sa dnevnim proizvdnim kapacitetom od 6.000 garnitura, 6.000 madraca, 2.500 kreveta i baza, 30.000 metara kvadratnih pločastog namještaja, 100.000 komada tekstila, te posjeduje trenutno najveću tvornicu za proizvodnju tepiha u Europi.

U BiH je aktivno zastupljena od 2010. godine, kada je otvoren Bellona centar Sarajevo. Za svojih 10 godina postojanja u BiH Bellona je otvorila pet poslovnica, te razvila mrežu veleprodajnih kupaca. Trenutno su u planu novi saloni, kao i dalje širenje van granica BiH.