FOTO | Otvoren prvi Mi store poznatog brenda Xiaomi

1310

Xiaomi, globalni tehnološki lider i jedan od najpopularnijih brendova smart telefona na svijetu, otvorio je danas svoj prvu maloprodaju u Sarajevu, a ekipa ČA::portala imala je priliku, zahvaljujući odličnoj suradnji sa tvrtkom ComTrade Distributions, među prvima posjetiti ovu trgovinu.

Najnovija Mi prodavnica prati izuzetno veliku popularnost nedavno otvorenih Mi maloprodajnih radnji u regiji, čija otvaranja su obilježili nevjerovatni popusti i dugi redovi zainteresiranih kupaca.

MI store u Sarajevu je otvoren uz prisustvo brojnih predstavnika medija, poznatih influencera i uz podršku kompanije Comtrade Distribution d.o.o. autoriziranog Xiaomi distributera te maloprodajnog partnera IQ Mobile.

Prvo otvaranje vrata Xiaomi maloprodaje u Sarajevu propratio je veliki broj predstavnika medija i partnera na VIP druženju koje je bilo organizirano sinoć.

Gosti su imali priliku da iskuse kompletan ekosustav kompanije Xiaomi i u ugodnoj i sigurnoj atmosferi saznaju iz prve ruke planove ove velike kompanije na tržištu Bosne i Hercegovine i regije.

”Predstavljanje kompletnog Xiaomijevog asortimana u ovakvom objektu u kojem kupci mogu iskusiti snagu našeg nevjerojatno velikog ekosustava zaista je nešto posebno. Sarajevo se od danas pridružuje velikim gradovima u regiji u kojima naši vjerni kupci mogu pronaći sve što im je potrebno kako bi svakodnevno komunicirali, uživali u najnovijoj tehnologiji, povezanom domu i mobilnosti budućnosti.

Kako smo uz mnoga iznenađenja pripremili i velike popuste, specijalne akcije i promocije, vjerujemo da će mnogi kupci iskoristiti danas priliku da svrate i izaberu neki od sjajnih uređaja u našoj ponudi za sebe”, izjavio je Ninko Đurić, Xiaomi Country Manager.

Xiaomi je također pripremio brojne popuste i još veća iznenađenja za sve kupce koji danas posjete MI store.

Prvih 10 kupaca uz jedan kupljeni uređaj na poklon dobivaju još jedan isti (1+1 promocija), dok su na veliki broj uređaja kao što su Mi TV, Mi Electric Scooter i određene modele Mi mobilnih telefona osigurani popusti do čak 55%.

Broj proizvoda za koje vrijede spomenuti popusti su ograničeni, tako da samo najbrži kupci imaju šansu da postanu ponosni vlasnici najnovijih Mi proizvoda po nevjerojatnim cijenama.

Kako bi što veći broj zainteresiranih kupaca imao priliku da iskoristi promociju, svaki posjetitelj ima pravo na samo jednu kupovinu proizvoda po specijalnoj akcijskoj cijeni. Isto tako, gotovo cijeli asortiman koji nije obuhvaćen nekom drugom promocijom podliježe popustu od 10% na dan otvaranja.

”Otvorenje prvog MI store-a u Bosni i Hercegovini, donosi jos čvršće partnerstvo između kompanije Comtrade Distribution i kompanije Xiaomi. Ova maloprodajna radnja je rezultat zajedničkog zalaganja da na tržištu Bosne i Hercegovine ponudimo najatraktivnije proizvode renomiranih svjetskih proizvođača koji zadovoljavaju želje i potrebe potrošača”, istaknula je Lejla Gegić, Generalna direktorica kompanije Comtrade Distribution.

”Veliko mi je zadovoljstvo predstaviti vam prvu Xiaomi maloprodaju u Bosni i Hercegovini. U suradnji sa kompanijom Xioami i kompanijom Comtrade Distribution, IQ Mobile je prepoznat kao ozbiljan partner koji ima snagu i veliki kapacitet da ispoštuje sve zahtjevane norme koje provode Xiaomi partneri u drugim europskim zemljama.

Pozivamo sve građane Sarajeva, i sve stanovnike Bosne i Hercegovine da posjete MI store i uvjere se u raznovrstan asortiman i bezbroj mogućnosti koje pružaju Xiaomi proizvodi “, izjavio je Slavko Čolak, direktor IQ Mobile d.o.o.

Najnoviji Mi store se nalazi u srcu Sarajeva, na adresi Ferhadija 14, gdje svi zainteresirani mogu se upoznati sa cjelokupnim prodajnim asortimanom kompanije Xiaomi koji uključuje najnovije modele mobilnih telefona, smart home uređaja, televizora, audio, video tehnike i lifestyle proizvoda.

Od danas je dostupna i internet stranica  www.mistore.ba, na kojoj možete potražiti više informacija o svim dostupnim Xiaomi proizvodima.

O kompaniji Xiaomi:

Korporacija Xiaomi je osnovana u travnju 2010. godine i uvrštena u glavnu listu hongkonške burze 9. jula 2019. (1810.HK). Xiaomi je internetska kompanija pametnih telefona i pametnih uređaja, zajedno povezani Internet of Things (IoT) platformom.

Sa jednakim naglaskom na inovacijama i kvaliteti, Xiaomi kontinuirano slijedi visokokvalitetno korisničko iskustvo i operativnu efikasnost. Kompanija neumorno gradi nevjerojatne proizvode uz fer cijene kako bi svi na svijetu uživali u boljem životu putem inovativne tehnologije.

Xiaomi je trenutno treći smartphone brend po veličini na svijetu i uspostavio je vodeću svjetsku potrošačku IoT platformu sa 289.5 milijuna pametnih uređaja povezanih na svoju platformu, ne računajući pametne telefone i laptope. Xiaomi proizvodi su prisutni na više od 90 tržišta širom svijeta.

U kolovozu 2020. godine, kompanija se po drugi put našla na listi Fortune Global 500, zauzevši 422. mjesto, što je 46 mjesta više u odnosu na prošlu godinu. Kompanija je također zauzela 7. mjesto među internet kompanijama na listi.

Xiaomi je sastavni dio Hang Seng indeksa, Hang Seng Index-a, Hang Seng China Enterprises Index-a i Hang Seng TECH Index-a.