Policija objavila detalje nesreće: Ljudi iz susjedne vikendice pronašli tijela u kući

8643

Tragičan događaj zavio je u crno Posušje i cijelu Hercegovinu. Na Tribistovu, u općini Posušje u BiH, dogodila se nezapamćena tragedija.

Osam mladih osoba ugušilo se plinom u jednom privatnom objektu čekajući Novu godinu.

”Možemo potvrditi da je u mjestu Tribistovo pronađeno više mrtvih osoba, prijavu smo zaprimili jutros u 10 sati, detaljnije informacije objavit ćemo u javnosti nakon očevida i provedene istrage”, potvrdila je Martina Medić iz MUP-a ŽZH za portal Jabuka.tv.

U kući je pronađeno 8 (osam) mrtvih tijela, 4 muške i 4 ženske osobe, svi sa područja Posušja

Tu informaciju za portal Jabuka.tv je potvrdio Josip Aničić, županijski tužitelj Županijskog tužiteljstva ŽZH.

U novogodišnjoj noći u strašnoj tragediji u Tribistovu u općini Posušje uslijed gušenja plinom u vikendici smrtno su stradali: Ivan Miličević, rođen 29. 8. 2001. u Posušju, nastanjen u Poklečanima, Posušje, Stipe Romić, rođen 27. 9.2001. u Posušju nastanjen u Poklečanima, Posušje, Mirela Rezo rođena 8. 9. 2001. u Švicarskoj nastanjena u Posušju, Žana Pavković, rođena 15. 9. 2001. u Splitu nastanjena u mjestu Vrpolje, Posušje, Mia Soldo, rođena 4. 8.2001. u Splitu nastanjena u Sutini, Posušje, Stipe Pavković, rođen 22. 9.2001. u Mostaru nastanjen u Vrpolju, Posušje, Marija Pavković, rođena 16. 4. 2001. u Splitu nastanjena u Vrpolju, Posušje, Stjepan Jukić, rođen 9. 8.2001. u Mostaru nastanjen u mjestu Batin, Posušje.

Cijeli posuški kraj i Hercegovina zavijeni su u crno.

Večernji.ba doznaje i kako je oko vikendice u kojoj se dogodila tragedija, sve blokirano, policija je ogradila sve u krugu od dva kilometra, dok se obavlja očevid.

Iz susjedne vikendice rano jutros prijatelji su im pošli čestitati Novu 2021. kucali su, nitko nije otvarao. Bilo im je sumnjivo jer nitko nije odgovarao, a agregat je radio. Jedan od mladića razbio je prozor i zatekao u vikendici stravičan prizor. Nepomična tijela.

Načelnik općine Posušje Ante Begić izrazio je sućut obiteljima nastradalih.

”Povodom tragedije u kojoj je noćas u Posušju izgubljeno osam mladih života, obiteljima nastradalih upućujemo najiskrenije izraze sućuti. Također, molimo sve vlasnike ugostiteljskih objekata da u znak poštovanja prema žrtvama, obustave rad”, objavljeno je na web stranici i Facebooku općine.

Izjava predsjednika Vlade Zapadnohercegovačke županije Zdenka Ćosića, povodom tragedije u Tribistovu.

”Tragedija koja će obilježiti ne samo ovu godinu. Osobno ne mogu zamisliti ništa teže i tragičnije od gubitka najmilijih, od gubitka djece. Na nama je da učinimo što možemo, da izrazimo solidarnost i sućut obiteljima koje su izgubile svoju djecu, da u molitvama i u svakom drugom smislu budemo zajedno s njima”, izjava je predsjednika Vlade Zapadnohercegovačke županije Zdenka Ćosića.

Brojni se opraštaju od stradale mladosti.

”Neka danas usmjesto smijeha šutnja glasno odjekne. Neka se čuju snažni otkucaji srca koji strah govore. Neka svijeća na prozoru gori. Neka se moj grad ne stidi plakati. Neka vas sve Gospa, Majka zagrli. Koliko je vas u sobu ušlo vidit jesu svi na broju? Grade moj. 8 života. 8 srca. Neka tinja svijeća. Nek su ruke u molitvi sklopljenje. Pokoj vječni daruj im Gospodine”, poruka je HŠK Posušje.

O tragediji kod Posušja na Twitteru se oglasio i hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman.

”Potresen tragedijom u Općini Posušje, gdje je osmero mladih noćas izgubilo život od posljedica gušenja plinom, izražavam sućut obiteljima i bližnjima. U telefonskom razgovoru s načelnikom Begićem iskazao sam žaljenje zbog ove tragedije koja je zavila Posušje u crno”, napisao je Radman na Twitteru.