Drugo polugodište u HNŽ nastavlja se uz iste mjere kao i prvo

2001

”Nastava će se u drugom polugodištu školske 2020./2021. godine odvijati sukladno predviđenom kalendaru, a mjere koje su propisane naredbama i preporukama Kriznog stožera Fedearalnog ministarstva zdravstva, Zavoda za javno zdravstvo FBiH, Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ i Zavoda za javno zdravstvo HNŽ, koje se odnose na način organiziranja nastave i obavljanje nastavnog procesa u školama HNŽ, bit će i dalje obavezne do 1. veljače 2021. godine”, istaknuto je županijski ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Rašid Hadžović.

Uputio je i apel roditeljima i prosvjetnim djelatnicima.

”U cilju zaštite djece i njihovih roditelja i svih sudionika nastavnog procesa, kao i sukladno propisanim mjerama zaštite i prevencije od virusa COVID-19, pozivamo ravnatelje škola, uposlenike odgojno-obrazovnih ustanova i roditelje da u navedenom razdoblju djeluju kao i do sada, odgovorno i adekvatno, poštujući predviđene mjere navedenih relevantnih istitucija”, dodao je Hadžović.

Poručio je svima kako je Ministarstvo u svakodnevnoj komunikaciji sa Kriznim stožerom županije i Zavodom za javno zdrastvo.

”Pratimo i analiziramo epidemiološku situaciju u našoj županiji, tako da smo spremni kod svih promjena odgovarajuće reagirati na izmjene postojećih mjera odvijanja nastave, prema naredbama i preporukama relevantnih institucija”, rekao je Hadžović.

Na kraju je poručio:

”Draga djeco, poštovani ravnatelji, učitelji, nastavnici, profesori i ostali sudionici odgojno-obrazovnog procesa u HNŽ, želimo Vam sretan i sretan i uspješan početak drugog polugodišta.

Iskreno se nadamo da će se u što skorije vrijeme steći uvjeti za ukidanje trenutnih mjera i povratak redovitog odvijanja nastave. Svim aželim uspjeh, sreću i dobro zdravlje”, poručio je resorni ministar.