Oprezno – mogući odroni kamenja i zemlje na kolniku

725

Prometuje se po mokrim ili djelomično vlažnim i skliskim kolnicima, dok na dionicama u višim planinskim predjelima ima ugaženog snijega i leda na kolniku.

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.

Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da održavaju sigurnosni razmak između vozila. Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa se vozače moli za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Zbog izvođenja radova na dionici M-16.2 Prozor – Jablanica u tunelu Jasen, osobna vozila prometuju obilaznicom u blizini, dok se vozila preko 7.5 t (osim autobusnog prometa) preusmjeravaju na alternativne pravce Mostar – Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres – Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača – Novi Travnik – Bugojno.

Upozoravaju se vozače na učestale odrone kamenja i zemlje na kolnik na dionicama M-17.5 Blidinje – Jablanica.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:

M-17 Buna – Tasovčići
M-6 Čapljina – Stolac ( Domanovići).
R- 425 Široki Brijeg – Međugorje.

Zbog radova na R-425a Tromeđa – Zvirovići   obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse, dok se promet osobnih vozila obustavlja povremeno.

Povodom pravoslavnog Božića, večeras do ponoći zabrana je prijevoza eksplozivnih materija na području BiH. Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. Ulaz u Hrvatsku i Srbiju iz BiH moguć je samo uz obavezni PCR test ne stariji od 48 sati.

Ulaz u Crnu Goru iz BiH moguć je samo uz obvezni PCR ili ELISA test ne stariji od 72 sati. Tranzit kroz Crnu Goru bez posjedovanja PCR ili ELISA testa omogućen je uz kontrolu vremena ulaska, prolaska kontrolnih punktova i izlaska, bez zadržavanja u Crnoj Gori.

Na graničnom prijelazu Metaljka (Čajniče – Pljevlja) moguć je ulazak u Crnu Goru u vremenu od 7 do 19 sati.