Čapljinski košarkaši preboljeli koronu – od srijede opet u pogonu

241

Košarkaši Čapljine su prošli još jednu pauzu u treningu i natjecanju u okviru prvenstva Bosne i Hercegovine radi koronavirusa.

Obolio je Jure Brajković, ostatak ekipe bio u izolaciji, ali su svi oni bili negativni na test i posljednji su tjedan u treningu. Kad je zdravlje u pitanju sad ostaje kao problem još samo ozljeda Josipa Naletilića koji je upitan za sljedeću utakmicu sa Slobodom (srijeda, 13.1.).

Prije toga su Čapljinci trebali igrati već u subotu u Kaknju, ali su problem sa koronavirusom sad prijavili Kakanjci.

”Taj meč je odgođen jer oni imaju jednog pozitivnog igrača na koronavirus, ostali su bili u kontaktu, pa će biti u izolaciji”, pojašnjava trener Čapljine Boris Džidić.

Tako će Čapljina imati povratak u natjecateljski ritam sljedeće srijede u meču sa Tuzlacima. To je odgođeni meč 13. kola prvenstva. Čapljina je već jednom imala sličnu jednomjesečnu pauzu neigranja.

”Proći će opet 23 dana bez utakmice. S te strane je nezgodno, jer smo bili bez trening utakmica pa i trening igre “pet na pet”, ali tako je – kako je. Teško je išta najaviti pred ovakav povratak, osim da ćemo se boriti. Momci na treninzima dobro rade svoj posao, jedva čekamo povratak na teren iako nam sad opet slijedi zgusnut raspored”, govori Džidić.

Period oko nove godine i prijelazni rok je donio pojačavanje nekoliko klubova. Jedina promjena u Čapljini je povratak Nine Herende u Goražde, dok su u roster Čapljinaca uključeni mladi igrači Stipe Dugandžić iz Ljubuškog te Dario Obad iz vlastitog pomlatka.

”Očekivane su reakcije da će se klubovi pojačavati. Nama je bitno da ozdravimo, imamo kompletnu ekipu i to bi bilo naše najveće pojačanje.”

Čapljina je trenutačno na skoru 5-5, ali sa dvije utakmice manje će sigurno imati priliku domoći se gornjeg dijela ljestvice, odnosno Lige 6 za prvaka.

”Imamo korektnu situaciju, ali nas čeka težak raspored u sljedećih mjesec dana, sedam utakmica u 35 dana. Matematički smo bliži Ligi 6 nego utrci za ostanak, ali svako svakoga dobiva i dvije utakmice mogu sve usmjeriti. Sa dvije pobjede smo duboko u Ligi 6, dok nas dva poraza guraju u borbu za ostanak. Sve je još otvoreno, samo Sparsi djeluju kao prilično siguran sudionik Lige za prvaka. Liga je nezgodna, ali zanimljiva”, zaključio je Boris Džidić.