Očekuje se i do 20 centimetara novog snijega

7751

U Bosni i Hercegovini se tijekom vikenda očekuje oblačno vrijeme uz mogućnost oborina u većem dijelu zemlje, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Prema podacima, u subotu u Bosni i Hercegovini može se očekivati oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje padat će snijeg, dok će u južnim dijelovima prvi dan vikenda donijeti kišu.

Kako ističu iz FHMZ-a, nove oborine zabilježit će se u večernjim satima i tijekom noći na nedjelju. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0 stupnjeva Celzijevih, a na jugu zemlje do 5 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 4, na jugu zemlje od 5 do 9 stupnjeva.

U nedjelju, u Bosni i Hercegovini se također može očekivati oblačno vrijeme uz snijeg i kišu u većem dijelu zemlje. Prema prognozama, novih 10 do 20 centimetara snijega past će tijekom nedjeljnog dana. U poslijepodnevnim i večernjim satima jaki udari vjetra su mogući na jugu i istoku Hercegovine.

Temperatura zraka kretat će se većinom između -4 i 1 stupanj, a na jugu zemlje od 4 do 9 stupnjeva, priopćili su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.