Kišovit tjedan u većem dijelu BiH

415

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u Bosni pada slaba kiša, a na planinama slab snijeg.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica -5; Ivan-sedlo 2; Livno, Zenica 5; Bugojno, Sarajevo-Bjelave, Široki Brijeg 6; Gradačac, Grude, Sanski Most, Tuzla 7; Bihać 8; Mostar 9; Neum 11; Atmosferski tlak u Sarajevu iznosi 927 hPa, za 15 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Danas će u našoj zemlji prevladavati pretežno oblačno vrijeme. Tijekom dana kiša u Hercegovini, Krajini, na zapadu i jugozapadu Bosne. Na planinama snijeg. U večernjim satima padaline u cijeloj zemlji.

U Hercegovini kiša, a u Bosni kiša koja će postupno preći u susnježicu i snijeg. Intenzivnije padaline na području Hercegovine, zapadne i jugozapadne Bosne. Vjetar slab do umjeren, povremeno s jakim udarima južni. Krajem dana i u večernjim satima vjetar mijenja smjer na zapadni i sjeverozapadni. Dnevna temperatura od 5 do 11, na jugu do 13 °C.

U ponedjeljak 25. siječnja, prije podne umjereno do pretežno oblačno, a u ostatku dana oblačno vrijeme. U jutarnjim satima u većem dijelu Bosne, na sjeveru i sjeverozapadu Hercegovine slab snijeg. Ponegdje na jugu Hercegovine može biti i slabe kiše.

U drugom dijelu dana i tijekom noći kiša na jugu Hercegovine, a u ostatku zemlje snijeg. Očekivana količina padavina uglavnom između 5 i 15, lokalno do 25 l/m2. Vjetar slab do umjeren jugoistočni, u večernjim satima u skretanju na sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od -8 do -1, na jugu od 0 do 5, a dnevna od -1 do 5, na jugu od 5 do 9 °C.

U utorak 26. siječnja, u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, u Hercegovini veći dio dana sunčano uz umjerenu oblačnost. Povremen i slab snijeg je moguć u središnjim i istočnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od -7 do -1, na jugu od 0 do 5, a dnevna od -3 do 3, na jugu od 3 do 8 °C.

U srijedu 27. siječnja, u središnjim i istočnim područjima Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ostatku BiH uglavnom sunčano. Jutarnja temperatura od -8 do -2,na jugu od -1 do 3, a dnevna od -1 do 4, na jugu od 2 do 7 °C.

U četvrtak 28. siječnja, umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od -9 do -3, na jugu od -2 do 2, a dnevna od 1 do 5, na jugu od 4 do 9, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.