Svjetski je dan Nutelle: Proslavite ga uz 3 savršena brza recepta

1201

Ljubitelji Nutelle širom svijeta s oduševljenjem dočekuju ovu manifestaciju koju uvijek obilježe prigodnim sadržajima kroz društvene mreže i tako kroz godine održavaju živim ovaj globalni slatki fenomen.

Dovoljno je samo spomenuti riječ “Nutella” i mnogima oči postanu sjajne, slina im polako počne curiti iz usta, a razina serotonina u tijelu im naraste.

Prvi Svjetski dan Nutelle prvi put je proslavljen 5. veljače 2007. godine, a začetnica je bila američka blogerica Sara Rosso koja je toliko obožavala ovaj namaz da je smatrala kako zaslužuje imati svoj dan.

Za ovaj svima omiljeni namaz od čokolade i lješnjaka možemo zahvaliti Pietru Ferreru, slastičaru iz Italije koji je odlučio usavršiti i proširiti obiteljski brend po Europi.

Prvo je napravljena Supercrema koja je bila u čvrstom obliku, rezala se na komade i tako posluživala na kruhu. Poslije je 1963. godine Pietrov sin Michele Ferrero je to odlučio usavršiti i napraviti nutelu kakvu svi poznajemo danas.

Točan recept je stroga tajna, ali prema ambalaži glavni sastojci su, lješnjak, šećer, biljna ulja i kakao, piše Jabuka.

U svijetu se u prosjeku svakih 2,5 sekundi proda jedna staklenka, a godišnje ih se proizvede toliko da bi se mogle poredati duž obale Dunava čak 26 puta.

Proslavite ovaj dan uz 3 savršena recepta koji su gotovi za manje od 30 minuta:

Savršeni kolačići od Nutelle, gotovi za samo 30 minuta

Rolice od Nutelle – jeste li probali ovaj desert? Jako je jednostavan

Neodoljivo kremasta Nutella torta bez pečenja