FOTO | Maškare oduševile mališane Dječjeg vrtića Čapljina

1585

Bolje da nestane korone, nego sela i običaja, pa će se ipak u našoj Čapljini, koja ima dugu tradiciju maškara i veselog kostimiranog druženja, prirediti i ove neobične godine.

U sklopu aktivnosti Pokladari su posjetili i Dječji vrtić Čapljina.

”Od srca se zahvaljujemo HKUD-u “Seljačka sloga” Trebižat- Čapljina na pomoći da i ove godine nastavimo tradiciju obilježavanja Pokladnih dana.

Naši najmanji, iz vrtića i škola, posebno vole Karneval. Česta je uzrečica: ”Na mladima svijet ostaje!”. I koliko god taj izraz shvaćali kao šablonu, nešto ”zdravo za gotovo”, organizatori karnevala HKUD “Seljačka sloga” Trebižat – Čapljina ipak se u duhu te izreke iz godine u godinu trude osmisliti posebne programe baš za najmanji uzrast svojih sugrađana.

Bilo je tu prilike vidjeti raznih Spidermana, Supermana, Batmana, mnogih divljih i domaćih životinja, likova iz crtića, bajki i dječjih filmova…

Dječja mašta zaista, opet se potvrdilo, ne poznaje granice! A, također, na primjeru njihovog veselja, radosti, neiskvarenog smijeha, i mi stariji bi uvijek mogli i trebali puno toga naučiti”, istaknuli su iz Dječjeg vrtića Čapljina.