Bubalo: Dobro bi nam došao još jedan napadač

696
Ivan Bubalo

Gabelski GOŠK je u posljednjoj fazi priprema za start prvenstva u Prvoj ligi FBiH 6. ožujka, a uprava je ekipi ovoga tjedna osigurala i pripreme u Međugorju kako bi u što boljem stanju dočekali početak proljetnog dijela natjecanja.

Prethodno su odigrali i nekoliko prijateljskih utakmica, prvo sa juniorima Veleža (3:0), potom Širokim Brijegom (0:3), a onda Krupom (1:1). Na Memorijalu Andrije Ankovića su iznenađujuće poraženi od drugoligaša Gradine (2:0), da bi sutradan odigrali neriješeno sa Sutjeskom (1:1) poslije 90 minuta, uz konačni poraz na penale (5:4).

Pripremni rezultati ne moraju ništa značiti, ali npr. prošlog ljeta su igre iz priprema preslikane na prvenstvo gdje je GOŠK imao najlošiju jesen ikad.

– Rezultatski nitko ne može biti zadovoljan sa napravljenim na turniru, ali na kraju su pomaci ipak bili vidljivi, pogotovo što se tiče druge utakmice sa Sutjeskom koja je bila ozbiljnija i kvalitetnija s naše strane, rekao je trener Ivan Bubalo.

– Tu smo mogli primijetiti neke konture ekipe, a sad ulazimo u završnu fazu priprema, dodao je.

Gabeljani su ove zime napravili nekoliko promjena u igračkom kadru pa su sastav popunili lijevi bočni Gabrijel Čoko, igrači zadnje linije Toni Tipurić i Dražan Glibo, krila Samir Mehić i Ivan Peko, napadač Dženan Haračić te kao posljednji pristigli veznjak Miljenko Bošnjak kojeg dobro znaju u Gabeli jer je bio dio tima nekoliko sezona u Prvoj i Premijer ligi.

– Možda bi nam dobro došao još jedan napadač, ali neću se buniti da ostanemo i na ovom sastavu. Mislim da je kvaliteta dosta dobra, ali pratit ćemo tržište i dalje, kaže Bubalo.

Vrlo brzo će doći i start prvenstva, a Gabeljani prije toga imaju utakmice s konjičkim Igmanom te generalnu probu s Klisom 27. veljače. U Gabeli će drugi dio natjecanja otvoriti utakmicom s Jedinstvom iz Bihaća.

– Pomalo se već osvrćemo i na konkurenciju, vidim da su i u Jedinstvu baš puno mijenjali. Ipak trenutno najveći fokus imamo na svojoj igri, zaključio je Ivan Bubalo.