Košarkaši Čapljine slavili protiv desetkovanog Kaknja

865

Košarkaši HKK Čapljina pobijedili su Kakanj kao gosti rezultatom 96:80. S obzirom na situaciju koja je snašla KK Kakanj, situaciju u kojoj su u kratkom vremenskom roku ostali bez dva jako važna košarkaša, Amerikanaca Dubinskog i Rossa, Čapljinci su u ovaj susret ušli kao favoriti.

Na kraju su taj status košarkaši Borisa Džidića i opravdali, ali iako rezultat sugerira suprotno, do pobjede nisu došli baš lako.

Prva četvrtina protekla je u potpunom egalu, dok je iznimno efikasna 2/4 donijela prvo ozbiljnije odvajanje gostujućeg tima.

Na poluvremenu je Čapljina vodila s 8 poena razlike. Početak drugog poluvremena donosi bolju igru gostiju koji odlaze na +15, no Kakanj se ne da i s jako skraćenom rotacijom dolazi na -7 krajem trećeg perioda.

Posljednjih 10 minuta utakmice donosi potpuni priključak Kaknja koji serijom 5:0 dolazi na samo -2, no to je bilo sve što su uspjeli uraditi u ovom susretu.

Skraćena rotacija presudila je domaćem timu, a gosti koji su imali veći izbor kvalitetnih košarkaša konačno prave seriju kojom su odmakli na sigurnu razliku i dolaze do važne pobjede.

Lužaić je s 21 poenom bio najbolji kod Čapljine, Sudžum je dodao 18, a odlične partije pružili su Savković sa 16 i Ivelja sa 17 poena.

Muflizović s 27 i Isaković s 23 poena bili su daleko najbolji kod Kaknja.