U HNŽ-u za dva dana inspekcija izrekla kazne u iznosu od 69.600 KM

1764

Dana 22. i 23. veljače. izvršeno je 67 inspekcijskih kontrola tzv. akcija na području Hercegovačko-neretvanske županije.

Porezna uprava Federacije BiH – Županijski porezni ured Mostar je 22. i 23. veljače izvršila 67 inspekcijskih kontrola tzv. akcija na području Hercegovačko-neretvanske županije kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost trgovine, ugostiteljstva, djelatnost proizvodnje i prodaje kruha i peciva i ostale uslužne djelatnosti.

Inspektori su u 36 kontrola otkrili nezakonitosti u poslovanju poreznih obveznika. Zatečeno je devet neprijavljenih radnika, devet obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, jedan obveznik koji nije imao instaliran fiskalni uređaj i jedan objekt koji je radio bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti zapečaćeno je osam objekata i podnesena su 42 prekršajna naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama od 69.600 KM.

Kontrole su izvršene na području Mostara, Čapljine, Stoca, Prozora-Rame, Konjica, Jablanice i Čitluka, priopćeno je iz Porezne uprave FBiH.