Od danas u Hrvatskoj na snazi blaže epidemiološke mjere

537

U Hrvatskoj su od danas na snazi blaže epidemiološke mjere koje predviđaju i otvaranje terasa kafića, te radno vrijeme od 06:00 do 22:00 sata.

Gosti mogu biti posluživani na terasama, ali samo na otvorenim dijelovima objekata, dok se pregrade moraju ukloniti kako bi zrak mogao cirkulirati.

Stolovi i dalje moraju biti međusobno udaljeni tri metra kako bi se osiguralo rastojanje među gostima za različitim stolovima od minimalno metar i pol, a nije dopušteno puštanje muzike kako gosti ne bi glasno pričali i tako povećavali rizik od zaraze.

Prilikom ulaska u zatvoreni dio ugostiteljskog objekta, koji je dopušten samo radi korištenja toaleta, neophodno je nositi masku.

Kada je riječ o sportu, dopušteni su samo treninzi bez kontakata među sportašima, dvorane se moraju redovno provjetravati, a u tim sportskim objektima jedna osoba može zauzimati 20 metara četvornih.

Treninzi grupnih sportova, poput nogometa i košarke, mogu se održavati, ali samo tako da se radi na kondiciji i vještinama koje ne uključuju međusobni kontakt, odnosno može se trenirati, ali bez utakmica u kojima dolazi do kontakta.

Karantena će trajati 14 dana, umjesto 10, koliko je bilo do sada