Studenci se oprostili od župnika: Biskupsko ređenje mons. Ivana Štironje 7. travnja u Kotoru

  1865

  U nedjelju, 7. ožujka, na svetim Misama u 8 i 11 sati u župnoj crkvi i svetištu Presvetog Srca Isusova u Studencima od župljana se oprostio mons. Ivan Štironja nakon što je četiri godine i četiri mjeseca bio na čelu župe – prenosi Radio Ljubuški.

  Malo tko od župljana nije došao na oproštaj, bilo na „ranu“, bilo na „pučku“ Misu. Kako je bilo lijepo vrijeme na svetoj Misi u 11 sati bilo je mnoštvo vjernika, puna je bila i crkva i crkveno dvorište, a kako reče na kraju Mise župnik „naroda došlo kao da je Božić“!

  Misno slavlje predvodio je župnik u suslavlju s don Brankom Šimovićem prošlogodišnjim „zlatomisnikom“ koji je u mirovini, ali je na raspolaganju župniku u svakom trenutku. Liturgijske pjesme pjevao je veliki župni zbor „Vrelo života“ pod ravnanjem Jure i Janje Petković.

  Na kraju svete Mise riječi zahvale uz oproštajni govor uputio je župnik na odlasku zahvalivši svima koji su s njim radili i surađivali.

  Od župnika se oprostio don Branko Šimović koji, kako reče, mons. Ivana poznaje od njegovih studentskih dana kad je kao bogoslov dolazio u Njemačku, a posljednjih su godina suradnici u Župi.

  U ime HKUD-a Studenčica uz prigodni dar oprostio se s nekoliko riječi Radoslav Luburić, predsjednik HKUD-a Studenčica čiji je rad župnik cijelo vrijeme podržavao – prenosi Radio Ljubuški.

  Biskupsko ređenje mons. Ivana Štironje biti će srijedu 7. travnja u Kotoru.