Od petka kišovito i toplije, s novim tjednom stiže osjetno zahlađenje

1477

Sutra u većem dijelu regije očekuje se kratkotrajna stabilizacija vremena uz vrlo hladna jutra, kada bi u mnogim područjima moglo biti ponovno mrazeva.

Jutarnje temperature zraka će se u Bosni, kopnenim dijelovima Hrvatske i sjeveru Hercegovine kretati od -9°C do 2°C, a najviše dnevne od 6°C do 13°C.

U Hercegovini, obalnim i priobalnim dijelovima Jadranu i njegovom zaleđu jutarnje temperature zraka kretati će se od -3°C do 8°C, a najviše dnevne od 9°C do 16°C.

Vjetar će oslabiti i okretati na sjeverozapadne, zapadne, a krajem dana i jugozapadne smjerove.

U petak se očekuje jačanje južine porast temperatura zraka i novo naoblačenje uz kišu. To će biti uvod u promjenjiv vikend, kada bi uz suha i stabilna razdoblja u gotovo cijeloj regiji moglo biti kiše i pljuskova.

S prodorom nove količine vrlo hladna zraka, potkraj nedjelje i u ponedjeljak susnježice i snijega biti će u gorju, a u noći na ponedjeljak i tijekom ponedjeljka snijega bi moglo biti ponovno i u nizinama Bosne.

Dugotrajno toplo vrijeđe se još ne nazire, a topla odjeća trebat će nam i u sljedećem tjednu – stoji u objavi na facebook stranici Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna.