VIDEO | Ide mu u poslu i u ljubavi; Vinko Ćemeraš: ”Trudim se biti romantičan”

1256

Povodom premijere novog singla ‘Zrno i pijesak’, razgovarali smo s mladim glazbenikom kojeg je publika upoznala kroz show ‘The Voice’

Sa svog hvaljenog i za Porina nominiranog albuma ‘Na putu’, mladi glazbenik Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli predstavljaju novi singl i videospot, a ovom glazbenom novosti ujedno najavljuju i svoj prvi zagrebački samostalni koncert!

Nakon ‘Pelin i med’, ‘Samo da ti si tu’, ‘Nauči me’ i ‘Dobro je’, svoj naglasak dobiva pjesma ‘Zrno i pijesak’, koju autorski potpisuje Aljoša Šerić, dok je za izniman prateći videospot zaslužan cijenjeni hrvatski redatelj Radislav Jovanov Gonzo.

Kako je tekao proces snimanja spota u doba pandemije, što sprema publici za prvi koncert nakon mjeseci pauze zbog pandemije, ali i posvećuje li pjesme dugogodišnjoj djevojci Karli, za Story.hr je otkrio 27-godišnji pjevač.

Videospot za singl ‘Zrno i pijesak’ je vani. Za početak, kako je izgledalo snimanje spota u doba pandemije?

Da, jedva smo čekali da spot podijelimo s vama! Izgledalo je kao da nije doba pandemije (smijeh). Čuli smo razne priče o Gonzu i kakav je profesionalac, a sad smo i mi dobili priliku raditi s njim, stvarno smo jako sretni. Već na samom snimanju smo dobili sliku kako je to Gonzo zamislio i vjerujte mi, bili smo jako nestrpljivi da spot bude vani. Ostali smo u svom stilu, s nekim novim idejama i nadamo se da će gledatelji uživati u gledanju, kao i mi u snimanju. A ja ovim putem još jednom želim zahvaliti Gonzu u ime cijelog benda.

Uz ovakve projekte često idu i razne anegdote. Imate li vi neku s ovog snimanja?

Možda je zanimljivo to da sam imao druge naočale koje nisu bile moje dioptrije, pa nisam baš dobro vidio. Ali to je možda i dobro, zna se da ne volim baš kamere, pa ih nisam mogao ni vidjeti (smijeh).

Vinko Ćemeraš Izvor: Filip Hofer

S novim singlom najavljujete i prvu koncertnu promociju albuma, planiranu za 15. svibnja u Tvornici kulture. Vjerujem da je uzbuđenje na vrhuncu, postoji li i trema?

Tvornica je nešto o čemu smo sanjali

Već pola godine nismo nigdje nastupali, treme nema, ali je uzbuđenje na vrhuncu. Tvornica je nešto o čemu smo sanjali, a sad ćemo eto imati priliku predstaviti tamo svoj album prvijenac „Na putu“. Jedva čekamo, bit će iznenađenja, a ja mogu obećati da ćemo napraviti koncert za pamćenje.

Iako je prethodna godina za većinu bila izazovna, vama je ona bila poslovno izrazito uspješna. Gdje ste pronalazili motivaciju za rad u godini gdje je mnogima baš to nedostajalo zbog svega što se događalo?

Da, jako teška i izazovna godina, koja je eto bila naklonjena prema meni iz nekih razloga (smijeh). Dogodile su mi se predivne stvari i one se nastavljaju i događati. Između ostalog, tu su čak dvije nominacije za nagradu Porin, u kategorijama ‘Najbolji album rock glazbe’ i ‘Novi izvođač godine’, što nam je velika čast! Teško je reći gdje sam pronalazio motivaciju za rad, bude uspona i padova kada je takva situacija, ali moraš biti ustrajan, jer to je ono što voliš i što te čini sretnim.

Vinko Ćemeraš Izvor: Filip Hofer

Publika je jako dobro reagirala na sve vaše dosadašnje singlove, upoznala vas je i šira javnost. Kako se nosite s popularnošću? Predstavlja li vam to svojevrstan teret ili uživate u istoj?

Na popularnost ne gledam kao na teret

To mi je najbitnije, da je publika dobro reagirala na naše pjesme. Mi ćemo se truditi biti još bolji. A na popularnost ne gledam nikako kao teret, ako je uopće i ima (smijeh). Pokušavam raditi ono što volim i ako je to prepoznato i prihvaćeno, daje mi samo motivaciju da nastavimo tako i uživamo u trenutku.

U sretnoj ste vezi s djevojkom Karlom, a za glazbenike često vežu epitet romantičara. Jeste li vi romantični u vezi? Ima li neka pjesma koju ste posvetili Karli?

To ćete morati pitati Karlu (smijeh). Trudim se biti, ne može to uvijek uspjeti, ali trud je važan, zar ne? A što se tiče pjesme, neka ostane tajna; možda i njoj ne budem rekao, ali bitno da to osjeti kad izvodim tu pjesmu.

Vinko Ćemeraš Izvor: Filip Hofer