Bubalo: Daleko je to još od mirnije luke, ali ide dobro

113

Osam bodova u četiri utakmice je proljetni skor gabelskog GOŠK-a u Prvoj ligi FBiH, čime se ekipa počela kretati prema sigurnoj zoni i sredini ljestvice ovoga natjecanja.

U posljednjem kolu su Gabeljani odigrali neriješeno (0:0) sa Radnikom u Hadžićima.

– Bio je strašno loš teren, što je jedan od osnovnih razloga zašto je bila loša utakmica. Radnik je ekipa koja hoće igrati, ali je ovoga puta to bilo nemoguće i zato je s obje strane bila loša utakmica. Mi smo imali dvije – tri jako dobre šanse, oni nisu imali nijednu. Slična utakmica kao u Čapljini, s tim da smo tamo zabili gol i imali dvije šanse, komentirao je trener GOŠK-a Ivan Bubalo.

GOŠK je 8 bodova upisao sa 3 postignuta gola i jednim primljenim.

– Osim penala protiv Zvijezde, iz igre nismo primili pogodak, niti smo imali situacije da nam protivnik stvara šanse, govori Bubalo.

S ovakvim učinkom GOŠK se malo odmaknuo sa dna, ali je još uvijek u skupini ekipa koje se bore za opstanak..

– Daleko je to još od mirnije luke, ali ide dobro, bez poraza smo i primljenog gola iz igre. Defanziva radi jako dobar posao, ali možemo biti zadovoljni i napadačkim dijelom. Važno je da se dižemo na ljestvici, ističe Bubalo.

U subotu će biti domaćini Bratstvu iz Gračanice. To je ekipa koja je u 4 proljetna kola osvojila samo jedan bod. Ukupno su bez pobjede već 6 utakmica, dok su do 13. kola bili pri samom vrhu.

– Bratstvo je uvijek nezgodna ekipa, pogotovo za GOŠK kojem je dosad uvijek bilo teško igrati s njima. Ali znamo svoje mogućnosti, igramo kući i moramo biti agresivni, smatra Bubalo koji se osvrnuo na rezultate tima iz Gračanice.

– Rezultatski im ne ide, ali sam gledao njihove dvije utakmice. Mislim da su trebali dobiti Jedinstvo u Bihaću dva razlike (bilo je 0:0, op.a.), ali nisu imali sreće da zabiju gol. Bili su puno bolji protivnik. Izgubili su sad kući od Zvijezde, ali sam se uvjerio da je Zvijezda jako dobra ekipa i da s razlogom napadaju Premijer ligu. Bratstvo se možda malo uljuljalo jer imaju dovoljan broj bodova, ali su jako dobra ekipa. Nama će puno značiti da osvojimo 11 bodova u pet kola, to bi bio pravi posao, zaključio je Ivan Bubalo.

GOŠK-u će u ovoj utakmici nedostajati Sabahudin Jusufbašić koji je vrlo važan u igri prema naprijed i dosad je bio asistent kod dva od tri gola Gabeljana. U sastav se vraćaju kapetan Igor Savić i Josip Šantić.

Predsjednik GOŠK-a Lujo Ilić kaže da je očekivao 15 bodova u 5 proljetnih utakmica, ali da nije nezadovoljan ni ovim ostvarenjem GOŠK-a.

– Da mi je netko prije starta drugog dijela ponudio 8 bodova u 4 utakmice, bio bih ipak zadovoljan s tim. GOŠK-u u svakom slučaju nije mjesto da bude u donjem dijelu ljestvice i težimo tome da se maknemo odatle što prije, kazao je Ilić.