Uživajte u vikendu: Sljedeći tjedan pogoršanje vremena s kišom

1038
DCIM100MEDIADJI_0172.JPG

Sjedećih nekoliko dana očekuje nas uglavnom sunčano i ugodno vrijeme uz umjerenu naoblaku. Više oblaka biti će na sjevernom dijelu Jadrana i Gorskom kotaru gdje moguća povremena kiša.

Vjetar će okrenuti na jugo, a temperature zraka u Bosni i kopnenom dijelu Hrvatske kretat će se od -7°C do 6°C.

U Hercegovini i na Jadranu jutarnje temperature zraka kretati će se od 0°C do 11°C, dok će najviše dnevne dosezati do 19°C.

Početak novoga tjedna također donosi relativno ugodno i stabilno vrijeme, dok će na sjevernom i srednjem Jadranu i gorskom dijelu Hrvatske doći do naoblačenja s kišom.

To će biti uvod u jače pogoršanje vremena uz zahlađenje s kišom i pljuskovima diljem regije tijkom utorka i srijede. Pri tome će ponovno biti susnježice i snijega u višim gorskim područjima regije.

Prema sada dostupnim prognozama čini se kako ćemo ponovno imati hladnije vrijeme nego je uobičajeno za ovo doba godine, ali to zahlađenje ipak neće biti tako ekstremno kakvo smo imali prethodnih dana.

Na dugotrajno proljeće i vrlo toplo vrijeme pričekati ćemo još barem do drugoga dijela travnja – donosi facebook stranica Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna.