O raskidu se oglasio i Džidić: Đake – hvala!

2087

Nakon službene objave o raskidu suradnje oglasio se i Boris Džidić koji se emotivnom objavom na Facebooku oprostio od svog uskoro bivšeg kluba.

”Nakon tri vrlo uspješne sezone suradnje, danas sam se sporazumno i prijateljski razišao sa HKK Čapljina. Razlozi su privatne prirode. S obzirom da sam dobio drugog sina prije par tjedana, odlučio sam u narednom periodu biti puno bliže obitelji koja živi u Zagrebu i ne bih bio u mogućnosti raditi kvalitetno svoj posao u HKK Čapljina.

Na žalost, nisam ove godine mogao voditi dobar dio utakmica zbog problema sa Covid-19 i post-covid simptomima koji su nas u ove dvije godine zaustavili u postizanju još boljih rezultata.

Prošle godine kad smo bili u naletu za Ligu 6, a ove godine tri puta po 25 dana u tijeku sezone, su nas odmaknuli od još boljeg plasmana. U ovih 14 utakmica koje sam vodio u ovoj sezoni, dok je strategija kluba bila napadanje Lige 6 imali smo omjer 8-6 i držali 5.mjesto, što je s obzirom na već spomenute probleme sa Covid-19 i naše mogućnosti izuzetan uspjeh.

Moram priznati da mi nije lako bilo gledati vlastitu ekipu preko ekrana pogotovo kad su zaredali porazi ( 1-8 omjer) ali ostala je utjeha da smo bili sigurni u ostanak u ligi. Činjenica je da će ove tri godine ostati zapisane u povijesti kluba kao jedne od boljih gdje smo prosječnog drugoligaša doveli do stabilnog prvoligaša koji se mogao nositi i pobjeđivao je ABA ligaše i u Čapljini i u gostima.

Također sam jako ponosan što su prve minute i prve koševe u svojoj seniorskoj karijeri za vrijeme mog vođenja ostvarili domaći Čapljinci: Dario Obad (15 god.) i Aleksa Ekmečić (16 god.).

Na kraju, želim zahvaliti svima koji su mi bili podrška i pomoć u ove tri jako lijepe i uspješne sezone, od uprave, mojih suradnika, ljudi u dvorani te na kraju svih igrača sa kojima sam surađivao. Posebno se želim zahvaliti Gradu Čapljini na čelu sa gradonačelnikom dr. Smiljanom Vidićem, bez kojeg ovo ne bi bilo izvodivo.

Klubu želim da se nadogradi sportski, stručno i infrastrukturno na ovo što smo do sada napravili, da dogodine ima što više svojih domaćih igrača ta da uz malo sreće i puno zdravlja uzme ono što mu pripada a to je doigravanje i napad na ABA ligu.

Hvala Đake”, poručio je Džidić.