Nogometni savez ne mari za pandemiju: Čapljinci unatoč zarazi putuju u Goražde!

676

Nogometni savez Federacije Bosne i Hercegovine još je jednom pokazao svoju nestručnost i nevoljkost da bude na usluzi klubovima, zbog kojih i postoji.

Ne samo da je tužno i tragično, nego je i zabrinjavajuće kako Savez ne mari za činjenicu da smo u jeku pandemije koronavirusa, a to su najbolje pokazali na primjeru nogometnih klubova Čapljine i Goražda.

I dok svi drugi savezi imaju direktora natjecanja, osobu koja vodi natjecanje i koja je na raspolaganju klubovima 0-24, u Nogometnom savezu Federacije BiH to očito nije tako, jer nogometaši Čapljine, unatoč velikom broju zaraženih koronavirusom, MORAJU putovati u Goražde.

Da stvar bude još gora, domaća ekipa pristala je da se utakmica odgodi, a Nogometni savez Federacije BiH nije se udostojao ni odgovoriti na zajedničke molbe dva kluba da se utakmica odgodi.

U nastavku prenosimo priopćenje HNK ”Čapljina” o ovoj situaciji, a Nogometnom savezu FBiH upućujemo upit – hoćete li preuzeti odgovornost ako se zbog obaveze odlaska Čapljine u Goražde koronavirusom zarazi još igrača i članova stručnog stožera??

”HNK Čapljina obavještava cjelokupnu javnost, svoje sportske prijatelje, navijače i simpatizere da, kako dosad stvari stoje, ipak putujemo na gostovanje u Goražde bez osam članova prve postave.

Naime, tijekom ovoga tjedna svakim danom rastao je broj igrača sa simptomima Covida-19 te smo odmah poduzeli sve da ih, sukladno epidemiološkim mjerama i naputcima, izoliramo i na vrijeme testiramo.

Za tri igrača stigli su pozitivni nalazi testova, koje smo proslijedili nadležnim tijelima; trojica imaju sve simptome Covida-19 (glavobolja, otežano disanje, gubitak čula mirisa). Testirani su i čekaju se rezultati.

Dva igrača bit će testirana jutros, a svi ostali prvotimci i članovi stručnoga stožera – čim to bude moguće. Naša zdravstvena služba, po ovom je pitanju, u neposrednom i kontinuiranom kontaktu s Domom zdravlja Čapljina.

Također smo poduzeli mjere da zaštitimo i svoga sportskog rivala FK Goražde te smo im, sukladno tomu, danas poslali sve dokaze i medicinsku dokumentaciju. Stoga ovom prigodom želimo zahvaliti FK Goraždu na fer i džentlmenskoj reakciji, budući da su nam, na našu zamolbu, odmah izašli u susret i dali svoju suglasnost za odgodu utakmice.

Međutim, do trenutka u kojemu objavljujemo ovo priopćenje (petak 22.20 sati), iz Saveza nismo dobili nikakav službeni odgovor na zajednički zahtjev nas i FK Goražde.

Naša ljudska i građanska dužnost je ovim putem obavijestiti širu zajednicu u kakvoj se situaciji nalazimo s obzirom na činjenicu da se radi o vrlo opasnoj zaraznoj bolesti i epidemiji.

Kakva god bila konačna odluka, pa ako i budemo morali odigrati utakmicu u ovakvu ”desetkovanom” stanju, obećavamo uložiti maksimum kako bismo obradovali naše navijače i naš grad.

Ujedno želimo naglasiti cjelokupnoj sportskoj i inoj javnosti da nam nikako nije u interesu odgoda jer poslije epske pobjede protiv VIS Simm Bau, naša je ekipa u psihološkom i rezultatskom zaletu, pa nam nikakvo „montiranje“ odgode s naše strane ne bi išlo u prilog.
Hvala na podršci”, priopćili su iz HNK ”Čapljina”.