Sljedeći vikend temperature do 30 stupnjeva

1477

Danas se u većem dijelu Bosne očekuje pretežno oblačno vrijeme, rijetko uz malo kiše prije podne.

U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjerena naoblaka. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni većinom sjevernog smjera, a u Hercegovini i jugozapadu Bosne vjetar jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 24°C.

Danas će vjetar okrenuti na sjeverni smjer pa će se temperatura spustiti za 5 do 7 stupnjeva, ali će jutra biti svježija i ugodnija. Temperature zraka oko 20 stupnjeva, 25 u Hercegovini.

Cijeli tjedan će obilježiti uglavnom sunčano vrijeme kroz umjerenu oblačnost. Oko sredine tjedna jača jugo koji će povisiti temperature zraka,a već za vikend bi se temperature zraka mogle približiti brojci od 30 stupnjeva.

Ovaj tjedan će biti u znaku promjenjivih vremenskih prilika, temperaturni “roller coaster” mogao bi utjecati na biometeorološku prognozu i izazvati meteoropatske reakcije.

U Sarajevu danas djelomično vedro. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 9°C, a najviša dnevna oko 19°C, prenosi Federalni hidrometeorološki zavod.