Čapljina i GOŠK dobili licence za nastup u I ligi FBiH za sljedeću sezonu

608
Stadion ''Bjelave''

U prostorijama Nogometnog saveza Federacije BiH danas je održana sjednica Prvostupanjske komisije za licenciranje klubova m:tel Prve lige Federacije BiH.

Na sjednici se odlučivalo o izdavanju licenci klubovima koji su aplicirali za učešće u natjecanju  m:tel Prve lige Federacije BiH za sezonu 2021/2022.

Licencu za učešće u natjecanju m:tel Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2021/2022 dobila su oba čapljinska kluba – HNK ”Čapljina” i NK ”GOŠK” Gabela.

Iz HNK ”Čapljina” prokomentirali su za naš portal odluku.

”Klub je uložio ogroman trud, od izgradnje infrastrukture kojoj svjedočite, preko reorganizacije financijskog poslovanja, reorganizacije i ustroja samog kluba… Na tome su naši ljudi radili više od pola godine. Ponosni smo, svima hvala, nadamo se da će i igračima i sturčnom stožeru ovo biti poticaj da ostvare rezultat da ostanemo gdje i pripadamo”, rekli su nam iz HNK ”Čapljina”.

Licencu su dobili: NK “Bratstvo” Gračanica, FK “Budućnost” Banovići, HNK “Čapljina” Čapljina, FK “Goražde” Goražde, NK “Gošk” Gabela, FK “Igman” Konjic, NK “Jedinstvo” Bihać, HŠK “Posušje” Posušje, FK “Radnik” Hadžići, FK “Rudar” Kakanj, NK “Tošk” Tešanj i NK “Vis Simm Bau” Kosova.

Licencu za učešće u natjecanju m:tel Prve lige Federacije BiH za sezonu 2021/2022 nisu dobili: HNK “Orašje” Orašje, NK “Travnik” Travnik, NK “Slaven” Živinice i NK “Zvijezda” Gradačac.

U skladu sa odredbama pravilnika o licenciranju klubova NS FBiH , klubovi imaju pravo uložiti žalbu Drugostupanjskoj komisiji za licenciranje klubova NS/FS BiH u roku od 8 (osam) dana od dana prijema odluka Prvostupanjske komisije za licenciranje klubova NS FBiH.