Čerkez: Epidemiološka situacija u FBiH se stabilizira, moguće daljnje popuštanje mjera

2149

Član Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva i pomoćnik ministra za javno zdravlje izjavio je da se epidemiološka situacija u Federaciji BiH stabilizira, te je konstatirao da je u ovom trenutku incidencija ispod 50 na prostoru cjelokupne Federacije.

Još uvijek imamo tri županije gdje se incidencija kreće oko 100. Samim tim, možemo reći da je situacija zadovoljavajuća i u sljedećem razdoblju, ako se nastavi taj trend, ići ćemo ka zacrtanom cilju smanjenja broja oboljelih i daljnjem popuštanju mjera, naveo je Čerkez.

Također, dodao je on, važno je reći da se u ovom trenutku imunizacija, odnosno cijepljenje, nastavlja na cijelom području Federacije.

Do proteklog ponedjeljka imali smo više od 55 tisuća cijepljenih osoba. U sljedećem razdoblju očekujemo nove rezultate. Također, naglasio bih da će u svibnju u Federaciji BiH stići i stiglo je više od 170 tisuća cjepiva, što će omogućiti nastavak ovog procesa koji je započet, kazao je Čerkez za Fenu.

Na Međunarodni aerodrom u Sarajevu u utorak je avionom stigao novi kontingent cjepiva iz mehanizma COVAX, a riječ je od 31.500 doza cjepiva Pfizer/BioNTech. Ovaj kontingent je namijenjen za potrebe Federacije BiH.