FOTO | Dio projekta ”Program razmjene državnih službenika” održan u Čapljini

2075

U zgradi Gradske uprave Čapljina, u sklopu projekta ”Program razmjene državnih službenika”, održan je okrugli stol i radionica na temu: Razvoj institucionalnih kapaciteta u javnoj upravi kroz digitalizaciju procesa, informatizaciju postupaka i protokola, te jedinstveno upravljanje podacima i informacijama.

U projektu razmjene sudjeluje ukupno šest državnih službenika iz različitih institucija BiH: Brčko distrikt, Vlada ZE-DO, Fond za zaštitu okoliša FBiH, Komisija za hartije od vrijednosti RS i Vlada UN-San, Vlada HNŽ, koji su imali priliku upoznati se s načinom rada i funkcioniranjem Gradske uprave Čapljina.

”Čapljina je bila domaćin pet državnih službenika iz različitih institucija u BiH kroz program razmjene državnih službenika u BiH. Predstavili smo naš način funkcioniranja gradske uprave kroz digitalizaciju Gradske uprave. Neke od zanimljivosti koje smo predstavili kolegama bili su projekt Life – to je projekt digitalzacije gradske uprave, odnosno službi u sklopu uprave gdje smo pojednostavili i pojeftinili sve obrasce i riješenje, odluke, zamolbe koje građani koriste pri realizaciji svojih aktivnosti”, kazala je Danijela Nogolica, glasnogovornica Gradske uprave Čapljina.

Realizacija projekta započela je u 10:00 sati dolaskom službenika i pozdravnim govorom, nakon čega je uslijedilo predstavljanje grada Čapljine te funkcioniranje Gradske uprave s naglaskom na najvažnije infrastrukturne i razvojne projekte.

”Vlada je prihvatila sporazum koji se realizira u suradnji sa British Council u BiH, a radi se o projektu koji je vezan za mlade državne službenike koji se bave poslovima Europskih integracija. Pet državnih službenika iz BiH boravi četiri dana u Hercegovačko-neretvanskoj županiji i danas smo posjetili Čapljini. Ovim putem zahvaljujem kolegama iz Čapljine koji su nas srdačno primili i prezentirali projekte koji oni realiziraju. Koristim priliku da kažem da će uskoro biti novi natječaj za mlade državne službenike koji se mogu prijaviti, radi se o zanimljivom i korisnom projektu koji predviđa i određene dijelove u inozemstvu, ali i u BiH”, izjavila je Kristina Crnjac, predstavnica i glasnogovornica Vlade HNŽ-a

U 10:30 sati bila je upriličena prezentacija projekta ”Life” – privlačenja investicija i unapređenja poslovnog okružja na lokalnoj razini te prezentacija ”E-registra” – pojednostavljenja i usklađivanja svih administrativnih postupaka.

”U Čapljini smo imali jedan konstruktivni radni sastanak, dobili smo informaciji o gradu Čapljini, njihovoj strukturi, o vladi HNŽ-a i svemu što nas je zanimalo. Dobili smo vrijedne informacije o projektima u gradu Čapljini kao i o onima koji su realizirani u prethodnom razdoblju. Velika mi je čast vidjeti da se ovdje puno toga značajnog događa što bi mogli implementirati u našim sredinama”, rekao je David Ikić iz odjela za Europske integracije i Međunarodnu suradnju iz Vlade Brčko distrikta.