Prijedlog HNS-a: 1 KM za televiziju HB uz račune?

849

”Jedna marka za hrvatsku obitelj ne znači puno, ali znači razvoju televizije Herceg-Bosna”, rekao je čelnik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora u bih Dragan Čović govoreći na izvještajnom Saboru HNS-a.

Naime, Čović je poručio kako se razmišlja o tome da se uz račune za električnu energiju priloži i stavka za RTV HB. Time bi se osnažila televizija sadržajno i kadrovski.

”Dobio sam mnoštvo prijedloga s terena kako financijski ojačati RTV HB. Kroz jednu kvalitetnu suradnju s Elektroprivredom HZ HB ja mislim da se može osigurati po jedna marka od svakog potrošača za RTV HB i ja se nadam da će to zaživjeti već od 1. srpnja”, kazao je Čović.

Dodao je kako Hrvati ne odustaju i od onog što je njihovo pravo na kanal na hrvatskom jeziku u okviru javnog RTV servisa BiH.

Čović je najavio da će do kraja godine uz podršku Vlade Hrvatske biti završena zgrada Hrvatskog Narodnog kazališta u Mostaru.

”Do kraja godine uz pomoć Vlade Hrvatske bit će zaokružena zgrada Hrvatskog Narodnog kazališta u Mostaru i ona će biti dominantan objekt u Mostaru”, kazao je.