Bubalo: Ova ekipa treba malu nadogradnju za veće ambicije

114
Ivan Bubalo

S visokim ambicijama je gabelski GOŠK ušao u prvenstvo Prve lige FBiH, a teret tog pritiska se u prvom dijelu sezone najbolje osjetio na samoj ekipi i igračima koji se na terenu nisu uspjeli nositi sa velikim očekivanjima.

Tako je skor Gabeljana bio 14 bodova u jesenskom dijelu plus 29 na proljeće. Dovoljno za sedmo mjesto. U prvom dijelu su ekipu vodili Vule Trivunović i Igor Pamić, da bi posljednja dva kola odradio Zlatko Kojić. U drugi dio prvenstva je GOŠK ušao s novim stručnim stožerom na čelu s Ivanom Bubalom. Uz nekoliko igračkih promjena te novi stručni tim koji su upotpunili Velibor Pudar i Mateo Jovanović, Gabeljani su djelovali dosta stabilnije te nisu dozvolili veće probleme u utrci za opstanak.

Ukupno sezona nije bila po očekivanjima, ali za struku koja je stigla u drugom dijelu svakako predstavlja uspjeh jer su napravili ono što se od njih očekivalo.

– Osim što smo bili najbolji uz Posušje, najefikasnija smo ekipa u drugom dijelu. Mislim da je i to pokazatelj dobrog rada i dobre ekipe. Imamo i prvog strijelca lige što je također pozitivno za ekipu koja ga je iznjedrila. Općenito moramo biti zadovoljni, mislim da smo mi zajedno u stručnom stožeru uradili dobar posao. Svako tu ima svoj dio zasluga, a najviše sigurno sami igrači na terenu, rekao je trener Ivan Bubalo.

Isti stručni tim, prema raspoloženju obje strane, kluba i samih trenera, bi trebao nastaviti sa radom u GOŠK-u.

– Naravno da imam ambicije ostati jer znam i da GOŠK ima ambicije da se opet bori za Premijer ligu. Ali tek trebamo sjesti i dogovoriti se oko nastavka. Ipak mislim da se polusezona završila uspješno i da smo naš posao završili kako smo planirali, govori Bubalo.

Klubu predstoji priprema terena za start novih priprema koje bi trebale krenuti krajem ovog ili početkom sljedećeg mjeseca. To će ovisiti o terminu starta novog prvenstva Prve lige FBiH, koji još nije utvrđen.

– Konkretne priče nije bilo o igračima, ali ovaj kadar od 14-15 igrača koji je iznio ovu polusezonu, je u biti ekipa koju treba samo nadograditi da bi bila konkurentna za nešto više, zaključio je Ivan Bubalo.

Ilić: Dobro je kako je moglo biti

Predsjednik kluba Lujo Ilić je bio pod velikim stresom prošle jeseni. Proljeće je donijelo određeno rasterećenje.

– Kako je bilo i kako je moglo biti, na kraju je rezultat dobar. Pogotovo ako se gleda druga polusezona gdje smo uz Posušje najuspješnija ekipa. Mislim da smo napravili dobar potez što smo se pojačali s nekim igračima. Nismo nikad u prvom dijelu osvojili samo 14 bodova. Obično se u drugom dijelu teže osvajaju bodovi, a mi smo ipak uspjeli, što je pokazatelj kako smo radili. Sad moramo napraviti plan za dalje, dodatno se pojačati, dovesti i neke vrijedne mlađe igrače, do 21 godine. Opet nema puno odmora, rekao je Ilić.

Potvrdio je da je planirano da ekipu vodi isti stručni trenerski tim, dok će od igrača klub napustiti Kulović, Radić, Kordić i Ćosić. Osim njih još neki imaju ponude.