Premijerom spota ‘Nije me stra’ hercegovački bend Terra slaves najavio novi album

734

Ovih dana javnosti su predstavljeni autorska pjesma i spot za pjesmu ”Nije me stra” benda Terra Slaves čiji su članovi iz Čapljine, Čitluka i Ljubuškog.

Premijerom je najavljen album koji je zadnjih godina sniman u studiju Jaz u Strugama. Osim pjesme ”Nije me stra” na albumu će se naći još sedam pjesama.

Bend Terra Slaves postoji već dugi niz godina i često je mijenjao sastav. To je u principu projekt koji je nastao iz benda djelujući kroz različite udruge, projekte i festivale u Čapljini i Ljubuškom. Idejni nositelj priče je Mate Bevanda, gitarist i tekstopisac.

Teme pjesama su folklor, kulturna baština, religioznost i priroda hercegovačkog podneblja, odnosno Humske zemlje kako se izvorno naziva naš kraj. Žanrovski riječ je o spoju etno zvuka s metalom i rockom.

Bend je u prošlosti imao značajnih regionalnih nastupa na različitim festivalima. Resi ih autentičnost i beskrompomisan stav. Neke od poznatih pjesama su: Tebi sine Srđane, Vila Imotska, Čija li je, Hercegovina, Dedo i druge.

Glazbu za pjesmu potpisuju svi članovi benda. Tekst je napisao Mate Bevanda, producirao je i oblikovao Ivan Bukovac (studio Jaz), video je producirao Igor Beno a pjevaju Mate Bevanda, Jure Jurković, Marija Bukovac i Ivan Bukovac. Snimatelj je Perica Biško. Uskoro očekujemo novi album i materijal a video koji je spoj spota i video uratka možete pogledati na sljedećem linku: