MZ Trebižat poručila vlasnicima objekata uz rijeku: Poštujte javni red i mir!

2142
Rijeka Trebižat

Povjerenstvo Mjesne zajednice Trebižat upozorilo je vlasnike ugostiteljskih objekata uz istoimenu rijeku kako su dužni poštovati javni red i mir.

”Zbog velikog broja upita mještana, a ponajviše zbog porasta broja gostiju koji posjećuju objekte uz rijeku Trebižat u ljetom periodu, MZ Trebižat želi obavijestiti mještane, posebno vlasnike ugostiteljskih objekata, da vode računa po poštivanju javnog reda i mira.

Zakon o javnom redu i miru HNŽ jasno je propisao prekršajne sankcije za postupke i ponašanja kojima se na nedozboljen način remeti mir, red, normalan način života građana, stvara nemir, neraspoloženje, uznemirenost, narušava ili ugrožava njihova sigurnost, ličnost i dostojanstvo na javnim mjestima.

MZ nije odgovorna za provođenje zakona, ali će sigurno u skladu sa svojim ovlastima zakonski reagirati i prijaviti nadležnim organizma svako ugrožavanje javnog red ai mira.

Ova obavijest je informativnog karaktera i ponajviše se odnosi na puštanje glasne glazbe do kasnih noćnih sati, posebno radnim danima”, stoji u dopisu Mjesne zajednice Trebižat.