FOTO | Ženski rukomet u Čapljini sve popularniji – djevojke nižu odlične rezultate

882

U sklopu Rukometne Akademije Čapljina zadnjih pet godina egzistira ženski kolektiv, koji broji 40-ak djevojaka od 2006-2010. godista.

Ove godine natjecali su se u ligi Herceg-bosne u dvije kategorije, djevojke rođene 2007-2008 i 2009-2010 godište.

Iz kluba poručuju kako su djevojke rođene 2009-2010 osvojile 1. mjesto u ligi bez ijednog poraza na što su izrazito ponosni.

Radi promjene parnih/neparnih godista završnicu državnog prvenstva izborili su sa djevojkama 2008.-2009. godište, koja se odrzala u Zavidovićima 19.-20.06.

”Sudjelovalo je 8 najboljih ekipa iz BiH, gdje smo izvukli dosta tešku grupu sa domaćinom ŽRK Krivaja, koji su na kraju osvojili završnicu, te također jakom ekipom ŽRK Knežopoljka koja je u konačnici zauzela 3.mjesto.

S obzirom da je za naše djevojke ovo prvi susret na tako velikom natjecanju, pomalo zbog neiskustva i treme loše smo otvorili turnir porazom od susjeda iz Stoca, međutim kako je natjecanje išlo dalje naše cure su se “probudile” i opustile te iz utakmice u utakmicu igrale sve bolje i pokazale da su zasluženo tu gdje jesu.

Na kraju smo zauzeli 7. mjesto sa 2 poraza, jednom neriješenom utakmicom i jednom pobjedom.

Iz naših redova valja istaknuti Ivu Galić kao najboljeg strijelca iz kluba sa 13 golova, te pohvaliti golmanice koje su bile na visini zadatka.

Ponosni smo na sve cure iz kluba i želimo im čestitati na rezultatu, jer opet naglašavamo kako je ovo prvi susret naših cura na ovakvom natjecanju i možemo biti izrazito zadovoljni da se nakon dugo godina u našem gradu razvija i gradi ženski rukomet.

Cilj nam je u narednih par godina doći do seniorske ekipe, za što u klubu djevojaka, truda, rada i želje ne nedostaje.

Kvalitetno radimo, imamo ambicija i nadamo se iduće sezone još boljim rezultatima”, poručili su iz kluba.