VIDEO | Klapa “Sveti Juraj” HRM-a snimila pjesmu povodom 40. godišnjice Gospinog ukazanja u Međugorju

463

Povodom 40. obljetnice Gospinih ukazanja u Međugorju klapa “Sveti Juraj”-HRM je snimila novu pjesmu pod nazivom Ostani s nama Kraljice mira za koju je glazbu i tekst napisao Franjo Kraljević, a vokalni aranžman Mario Božić.

U suradnji s Informativnim centrom Mir Međugorje spot je snimljen na prepoznatljivim lokalitetima Međugorja; Podbrdu – mjestu Gospina ukazanja kao i ispred i u župnoj crkvi Svetog Jakova u režiji AP studija iz Splita. Snimanje i režiju potpisuju Petar i Andrija Jurčević.

“Zaista nam je iznimna čast da smo mi hrvatski vojnici okupljeni u klapi Hrvatske ratne mornarice “Sveti Juraj” snimili ovu pjesmu i posvetili je Gospi u Međugorju u godini kada obilježavamo 20 godina našeg osnivanja i prvog javnog nastupa koji je bio upravo u Bazilici Pia X u Gospinu Svetištu u Lourdesu.

Ova je snimka znak naše zahvalnosti i pobožnosti Gospi koja nas je sve ove godine čuvala u našem poslanju da u odori pobjedničke Hrvatske vojske pronosimo vrijednosti naše vjere i domoljublja.

Nakon što smo snimili spotove za Gospine pjesme u najpoznatijim hrvatskim marijanskim svetištima; Mariji Bistrici, Trsatu, Solinu i Sinju, veseli nas što smo to mogli učiniti i u Međugorju za ovu predivnu pjesmu za koju sam uvjeren da će je ljudi rado slušati i pjevati”, – izjavio je Marko Bralić, zapovjednik mornaričke klape iz Splita.