FOTO | U Rami održan minibasket festival ”Rama 2021”

562

U Prozoru je u organizaciji Košarkaške akademije Košarkaškog saveza Herceg-Bosne održan “Mini basket festival Rama 2021”.

Domaćin ovog košarkaškog događaja koji je održan u subotu 26. lipnja 2021. godine bili su ramski košarkaški klubovi HKK Rama i HŽKK Rama. Pokrovitelj je bila Općina Prozor-Rama. Na ovom sportskom festivalu u Prozoru okupilo se više od 300 mladih košarkaša do 2007. godišta.

Nastupili su dječaci i djevojčice iz košarkaških klubova Rama, Brotnjo, Vitez, Posušje, Toislav, Busovača, Čapljina, Livno, Grude, Ljubuški, Široki i Kiseljak, djevojčice su iz Posušja, Rame, Viteza, Ljubuškog, Tomislava, Busovače, Čapljine, Livna i Brotnja.

Na ovom košarkaškom festivalu odigrane su utakmice na igralištu kod OŠ Marka Marulića u Prozoru te u Gradska dvorani. Nakon završenog prvog dijela, sudionici su svečanim mimohodom defilirali kroz Prozor od osnovne škole do dvorane predvođeni Ramskim mažoretkinjama.

U finalnom susretu našli su se mladi košarkaši, selekcija dječaci, HKK Rama i HKK Široki, dok su djevojčice u finalu bile iz HŽKK Rama i KK Busovača.

” Konkurencija je bila dosta velika. Nastupilo je 12 muških ekipa i deset ženskih. Naravno, rezultat nije bio važan koliko druženje mladih košarkaša i promocija sporta i zdravog stila života”, ističu iz HKK ”Čapljina”.

Dečki iz Čapljine izgubili su u polufinalu od ekipe Širokog, a cure su također poražene u polufinalu od domaćina, ekipe Rame.