Plenkoviću nije diskriminacija to što Hrvati iz BiH ne mogu RH čije državljanstvo posjeduju

2248

Iako su mnogi državljani BiH očekivali da će od 1. srpnja moći prelaziti hrvatsku granicu bez potvrde o cijepljenju ili negativnih testova na koronavirus, to se nije dogodilo.

”Novost je da i osobe iz trećih zemalja više ne moraju imati poseban razlog za dolazak u Hrvatsku”, rekao je jučer Božinović.

Ovo znači da od sada građani Srbije i BiH za ulazak u Hrvatsku trebaju imati jednu od tri potvrda – onu za cijepljenje, preboljenje ili negativan test.

Evo što je o tome danas na sjednici Vlade rekao premijer Plenković:

”Postoje određene glasine o modalitetima prelaska granice s BiH, osobito prema Dalmaciji. S te strane sutra će biti sastanci ravnatelja policije i carine sa svim nuditeljima prijelaza dolje, s gradonačelnicima pograničnih gradova u BiH da se razriješe bilo kakve nedoumice.

Režim prelaska granice onakav je kakav jest cijelo vrijeme, nema nikakve diskriminacije niti želje s hrvatske strane da se otežava ljudima dolazak u Hrvatsku. Sustav je ‘1, 2, 3’ – ili ste preboljeli ili imate potvrdu o cijepljenju ili negativan test i s te strane ćemo učiniti maksimalan napor da se otklone glasine koje uznemiruju ljude s obje strane granice”, zaključio je Plenković, prenosi Dnevnik.hr.