FOTO | Pustolovna utrka ove godine pripala Draganu Volareviću i Mateju Prnjiću

2852

Tradicionalna Pustolovna utrka Čapljina 2021. održana je u malom gradiću na jugu Hercegovine.

Dragan Volarević i Matej Prnjić ove godine bili su najbolji i postali pobjednici 16. Pustolovne utrke Čapljina 2021.

Drugo mjesto osvojili su Petar Mrvalj i Grgo Martić, dok su treće mjesto zauzeli Nikola Jurica i Ivan Blažević.

Ove godine dužina staze je skraćena, tako da su natjecatelji Hercegovački triatlon započeli vožnjom kanuima sa kupališta ”Matica” Trebižat i vozili su oko sedam kilometara do kupališta ”Jaz” u Strugama.

Nakon toga uslijedilo je trčanje u dužini od 1,1 kilometar od kupališta ”Jaz” do ”Villa Rustice” Mogorjelo, nakon čega su natjecatelji vozili posljednji dio staze biciklima kroz grad prema Karaotoku u dužini od devet kilometara.

Kao i dosadašnjih godina u ovoj utrci natjecatelji su se natjecali u paru, a nagradni fond iznosio je 1.200KM koji se dijeli na tri prvoplasirane ekipe.

Svrha ovoga natjecanja je povezivanje prirodnih ljepota i kulturno-povijesnih znamenitosti, koji su u funkciji prezentacije turističkih potencijala Čapljine, kao i promidžba i oživljavanje prirodnih, turističkih ljepota našega kraja i sportskog natjecateljskog duha, poticanje aktivnosti na otvorenom kao sredstva za poticanje održivog razvoja, promicanje zdravlja, sprečavanje bolesti, promicanja tolerancije, međusobnog razumijevanja i poštovanja.