FOTO | HNK Čapljina se okreće isključivo domaćem kadru – u prvi sastav idu mlade generacije

2141

U Bjelavama je održano potpisivanje ugovora za momke koji su iz kadetskog prešli u juniorski sastav.

Kako ističu iz HNK ”Čapljina” naglasak ove sezone bit će na domaćem mladom kadru. U prvi sastav idu mlade generacije, a na njima je da se nametnu i pokažu sve što su do sada naučili.

Slađan Milinković, predsjednik HNK ”Čapljina” ističe kako naglasak kluba ostaje na domaćim igračima i poboljšanju infrastrukture.

”U Bjelavama smo se danas skupili kako bi izvršili potpisivanje prvih ugovora za momke 2004. godišta koji dolaze iz kadetskog u juniorski dio. Također imamo potpisivanje ugovora za momke koji su punoljetni i za koje su do sada roditelji potpisivali ugovore. Da pojasnim, svi punoljetnim igračima otvaramo širom vrata za prvi tim. Registrirali smo ih, ući će u sve sustave natjecanja i kad ih trener pozove da igraju, da nemaju nikakve zapreke da igraju. T je projekt na kojem mi radimo da se domaćem kadru maksimalno otvore pristupi i da naša djeca igraju u svom klubu. Ne želimo više priče da se tjeraju čapljinska djeca i samim potpisivanjem ugovora juniorima su otvorena vrata prvog sastava. Do njih je hoće li se nametnuti, kako će raditi i trenirati”, kazao je Milinković.

Milinković ističe da su oni izbačeni iz Prve nogometne lige FBiH.

”Ja ne mogu reći da smo mi ovo planirali. Zaista smo izginuli, osvojili smo 26 bodova u drugom dijelu, treća smo momčad. Ja ću otvoreno reći mi nismo ispali iz lige, mi smo izbačeni iz razloga neke osvete. Netko je srušio Mladost i automatski nas izbacio iz lige. Mi smo poginuli na terenu da ostanemo i zaslužili smo ostati pa ne mogu reći da smo planirali ispasti, ali mi ćemo sigurno iskoristiti to i za okupljanje domaćih igrača što nam je bio projekt od početka. Imali smo veliki pritisak igranja u ligi i ostanka po svaku cijenu te jednostavno nismo mogli gurati na više frontova. Izgradnja same infrastrukture bila nam je glavna, uradili smo ove prostorije u Bjelavama, imamo uraditi jednu tribinu i kad se vratimo gdje nam je mjesto da se vratimo na velika vrata i da ne molimo nikoga ni za bilo kakve licence. Nastojat ćemo se vratiti u Prvu ligu. Nismo nikakve ciljeve stavili i nametnuli. Prvi cilj nam je infrastruktura, po našim i po mojim procjenama, radovi bi trebali početi idući tjedan. U Tasovčićima na omladinskom kampu tender je završen, čeka se prolazak žalbenog roka. Imat ćemo jedan od najboljih i najljepših kampova sa najkvalitetnijom umjetnom travom, osvijetljen i sa tribinama i svlačionicama”.

Na upit ostaje li stručni stožer isti, Milinković odgovara: ”Sve ostaje isto znači nismo mijenjali ni šefa stručnog stožera ni njegove pomoćnike sve ostaje isto. Mislim da će gro igračkog kadra ostati domaći igrači, kad kažem domaći mislim na sve igrače koji dolaze tu autom, koji nisu na spavanju ovdje. Ako sve sumiramo, bez velikog imperativa, naglasak ostaje na domaće igrače, poboljšanje infrastrukture u klubu i kako se kaže – da vratimo klub svome gradu i njegovoj djeci”, zaključio je Slađan Milinković, predsjednik HNK ”Čapljina”.