FOTO | U Dračevu pronađeno 80 stabiljka indijske konoplje – uhićene dvije osobe

8179

Pripadnici Središnjeg istražnog ureda Granične policije BiH, 15. srpnja 2021. godine na području mjesta Dračevo, općina Čapljina, u operativnoj akciji „Žetva“ otkrili su zasad opojne droge indijske konoplje.

Tijekom pretresa, pronađeno je i oduzeto više od 80 stabljika indijske konoplje. Zbog počinjenja kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz članka 238. stavka (1) KZ FBIH slobode su lišene dvije osobe, državljani BiH.

Ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić istaknuo je da se Granična policija u kontinuitetu bori protiv svakog oblika prekograničnog kriminaliteta i pohvalio aktivnosti pripadnika Središnjeg istražnog ureda GPBiH.

„Ovim putem pohvalio bih Središnji istražni ured Granične policije BiH, posebno Odsjek za prikrivene operacije i Odsjek za istrage, koji redovitim operativnim akcijama bilježe izuzetno dobre rezultate te u kontinuitetu nastavljaju s navedenim aktivnostima, kao i svim ostalim aktivnostima u borbi protiv svakog oblika kriminaliteta“, rekao je ravnatelj Galić.

Rad na predmetu se nastavlja, a izvještaj o počinjenom kaznenom djelu, bit će dostavljen nadležnom tužiteljstvu redovitom procedurom.