Bubalo: Nadamo se još jednom igraču

221

U svom trećem tjednu priprema (konkretno od 5. srpnja) nogometaši gabelskog GOŠK-a su jučer otputovali na Kupres gdje će raditi sedam dana i odigrati dvije utakmice.

Prethodno su već upisali dva uvodna test meča u kojim su poraženi od Zrinjskog (2:1) i Posušja (4:2).

– Imamo dvije utakmice u sklopu priprema na Kupresu, u subotu sa Gradinom, a u srijedu protiv Tomislava. Ekipa je još u stvaranju, dobro bi nam došao još jedan igrač na poziciji zadnjeg veznog, pogotovo ispod 21 godine. To je teško ostvariti u ovom trenutku, ali u svakom slučaju vjerujem da će biti dobro. Nadali smo se nekome iz Zrinjskog, ali nismo to dobili i imamo to što imamo. Najbitnije je da svi budu zdravi, rekao je trener Ivan Bubalo.

Klub je ostao ljetos bez nekih vrlo važnih igrača (Igor Savić, Gabrijel Čoko, Dženan Haračić, Mladen Kukrika) pa će biti zanimljivo vidjeti koliko će novi igrači uspjeti ovo nadomjestiti. U Gabelu su stigli Adnan Bobić, Srđan Vulić i Salko Jazvin koji su provjerena imena iz Premijer lige i Prve lige. Uz njih su tu i četiri igrača koji će dosta značiti u rotaciji igrača do 21 godine: Enad Ahmić, Marko Baltić, Kerim Mehičić i Ahmed Hasanović. Sa ekipom rade Luka Nižić, napadač iz Ljubuškog te Romario Matova, lijevi bočni iz Zimbabvea koji je nastupao za Solin u Drugoj HNL.

U prvenstvo, koje počinje 14./15. kolovoza, će GOŠK startati gostovanjem u Kaknju kod Rudara.

– Ne znam što bih rekao za raspored, netko kaže da je dobar, netko ne. Sa svakim nam je igrati i ne pridajem tome veliku pažnju. Bitno je da samo mi budemo dobro spremni, rekao je Ivan Bubalo.

Nakon Rudara u Gabeli će dočekati Igman u okviru 2. kola Prve lige FBiH, potom idu u Orašje, a domaćini su Jedinstvu.

Što bliže vrhu

Gabeljani su imali jako turbulentnu prošlu sezonu u koju su ušli sa velikim ambicijama, ali ipak podbacili u jesenskom dijelu.

Proljeće je sa trenerom Ivanom Bubalom bilo puno uspješnije jer je GOŠK bio među tri najbolje ekipe drugog dijela, što je ukupno međutim bilo dovoljno samo za popraviti dojam.

Ove sezone su ušli u pripreme opreznije i bez velikih najava, ali je jasno da klub koji je odigrao četiri sezone u Premijer ligi ipak želi biti što bliže vrhu Prve lige FBiH.

Ispadaju jedan do tri kluba

Prema Propozicijama NS-a FBiH za sezonu 2021./2022. iz Prve lige FBiH će opet ispasti minimalno jedan, a najviše tri kluba (prema razvoju situacije u Premijer ligi).

Za plasman u Prvu ligu FBiH će opet četiri prvaka Druge lige FBiH razigravati za dvije pozicije u Prvoj ligi.