FOTO | 42 mladih potpisalo ugovore za sufinanciranje kupovine prve nekretnine

5444

U Gradskoj vijećnici danas je upriličeno potpisivanje ugovora drugog ciklusa za sufinanciranje pri stambenom zbrinjavanju mladih i mladih obitelji na području Čapljine.

Ove godine Grad Čapljina potpisao je ugovor sa 42 mlade osobe koje su kupile ili izgradile svoju prvu nekretninu.

Radi se o projektu koji je zaživio prošle godine, a kojim Gradska uprava Grada Čapljine mladim osobama pomaže prilikom kupovine ili izgradnje prve nekretnine.

Pravo na sufinanciranje imaju mladi i mlade obitelji koji rješavaju prvu stambenu nekretninu na području grada Čapljine, sukladno Pravilniku.

”Vi ste ti koji ste u drugom ciklusu ispunili sve uvjete dobivanja subvencije, a to je znak da ste odlučili živjeti odnosno stanovati u Čapljini. Ovim putem želim Vam se svima zahvaliti jer u konačnici ovo je priznanje da sve što radimo vrijedi jer mladi ljudi žele ostati i živjeti u Čapljini”, poručio je korisnicima ove pomoći čapljinski gradonačelnik dr. Smiljan Vidić.

Naveo je kako će se ovaj projekt nastaviti i u budućnosti.

”Ovaj proces se nastavlja, barem smo mi tako zamislili da ovaj projekt nema svoj završetak. Krenuli smo prošle godine i mi ćemo svake godine izdvojiti sredstva u proračunu koja nisu mala naprotiv značajna su. Čestitam svima vama i pozivam sve one koji su kupili prvu nekretninu, prvi stan, prvu kuću ili koji ste se odlučili ostati i živjeti u Čapljini da zajedno s nama radite i da Čapljina bude grad koji će biti uzor drugim i da u Čapljini bude ugodno i lijepo živjeti”, dodao je Vidić.

Podsjetimo, Grad Čapljina će sufinancira rješavanje prve stambene nekretnine u iznosu od 100,00 KM po metru kvadratnom stambene površine.

Sufinancira se se najviše 75 metara kvadratnih stambene površine po korisniku sufinanciranja.

Lokalna vlast na ovaj način želi omogućiti mladim obiteljima, odnosno onima pred kojima je budućnost i koji su u naponu snage, a koji nemaju riješeno stambeno pitanje, da ostanu živjeti i raditi na području Čapljine.