VIDEO | HNK “Čapljina”: Osim poboljšanja infrastrukture cilj nam je vratiti se u Prvu ligu u punom sjaju

718

Gradski stadion “Bjelave” svakog dana postaje sve ljepši. U proteklih par mjeseci vidljive su promjene na uređenju stadiona, a najbolje tek slijedi.

Osim što su iz Uprave kluba odlučili da ove godine naglasak stave na domaći, mladi kadar, njihov cilj je poboljšati infrastrukturu.

Do sada su uređene prostorije kluba, ulazak na stadion, ali i svlačionice za nogometaše. Ostalo je još radova, ali se nadaju da će biti gotovi do iduće godine.

“Izgradnja same infrastrukture bila nam je glavna, uradili smo ove prostorije u Bjelavama, imamo uraditi jednu tribinu i kad se vratimo gdje nam je mjesto da se vratimo na velika vrata i da ne molimo nikoga ni za bilo kakve licence. Nismo nametnuli nikakve ciljeve, nastojat ćemo se vratiti u Prvu nogometnu ligu Federacije BiH, a za sada nam je u planu riješiti infrastrukturu”, kazao je Slađan Milinković, predsjednik HNK “Čapljina”.

Omladinski kamp  u Tasovčićima

Tender za rekonstrukciju omladinskog kampa u Tasovčićima je završen. Iz kluba su prvo čekali da prođe žalbeni rok, a uskoro kreću sa radovima.

Čapljina će imati jedan od najboljih i najljepših kampova sa najkvalitetnijom umjetnom travom, tribinama, svlačionicama i osvijetljenjem.