Bubalo: Morat ćemo potražiti novog napadača

601

Nakon sedam dana na Kupresu nogometaši gabelskog GOŠK-a ulaze u završni dio priprema za Prvu ligu FBiH koja starta 14. kolovoza.

Uz trening su Gabeljani u ovoj fazi visinskih priprema odradili i još dvije prijateljske utakmice.

– Pripreme su prošle uspješno, nitko se nije povrijedio, osim manjeg udarca koji je dobio Salko Jazvin. U ovih sedam dana smo odradili sve što smo zacrtali, radili smo malo jače, dva puta dnevno, govori trener Ivan Bubalo.

Pripremne utakmice

Dobili su Gradinu sa 3:1, a protiv Tomislava odigrali neriješeno 2:2.

– Rezultat je u pripremama uvijek u drugom planu. Otprilike znamo što možemo očekivati. Jedini minus je što nas je napustio Luka Nižić prije dva dana, zbog angažmana u inozemstvu, kaže Bubalo.

U klubu su očekivali još jednog veznog igrača, ali sad će primarno morati potražiti rješenje na poziciji napadača.

– Moramo dovesti napadača nakon odlaska Nižića. Puno smo na njemu bazirali, pogotovo jer je igrač ispod 21 godine, a imao je i kvalitetu. Sad ćemo morati posegnuti za alternativama. Dobro bi nam došao i zadnji vezni, ali sad je jako teško naći igrača jer su svi već u završnici priprema za start prvenstva, podsjeća trener GOŠK-a.

Generalnu probu će GOŠK imati 7. srpnja u Međugorju protiv Trnja, hrvatskog trećeligaša. Prethodno su već upisali dva uvodna test meča u kojim su poraženi od Zrinjskog (2:1) i Posušja (4:2). U prvenstvo, koje počinje 14./15. kolovoza, će GOŠK startati gostovanjem u Kaknju kod Rudara.

Nakon Rudara u Gabeli će dočekati Igman u okviru 2. kola Prve lige FBiH, potom idu u Orašje, a domaćini su Jedinstvu.

Promjene u Gabeli

Klub je ostao ljetos bez nekih vrlo važnih igrača (Igor Savić, Gabrijel Čoko,  Dženan Haračić, Mladen Kukrika) pa će biti zanimljivo vidjeti koliko će novi igrači uspjeti ovo nadomjestiti. U Gabelu su stigli Adnan Bobić, Srđan Vulić i Salko Jazvin koji su provjerena imena iz Premijer lige i Prve lige. Uz njih su tu i četiri igrača koji će dosta značiti u rotaciji igrača do 21 godine: Enad Ahmić, Marko Baltić, Kerim Mehičić i Ahmed Hasanović. Sa ekipom je i dalje Romario Matova, lijevi bočni iz Zimbabvea koji je nastupao za Solin u Drugoj HNL.